in

Alix Christie’in Yazdığı Gutenberg’in Çırağı Raflarda

Alix Christie’nin tarihsel gerçeklikleri ele aldığı eseri Gutenberg’in Çırağı, Maya Kitap etiketiyle raflarda.

Alix Christie Gutenberg’in Çırağı
- Reklam -
- Reklam -

Kaliforniyalı gazeteci ve yazar Alix Christie’nin tarihsel gerçeklikleri ele aldığı eseri Gutenberg’in Çırağı dilimize kazandırıldı.

Alix Christie aldığı felsefe eğitimden sonra gazetecilik üzerine yüksek lisans eğitimi yaparken bu sırada reklam yazarı olarak çalıştı. Yazarlığını kitap incelemeleri ve makalelerle çeşitlendiren Christie Kaliforniya ve Avrupa’daki bazı gazetelerde muhabir olarak görev aldı. Washington Post, The Guardian, San Francisco Chronicle gibi gazetelerde görev yapan Christie The Economist’te kitap ve sanat eserleri incelemeleri ve makaleleriyle yer alıyor.

Gazeteci ve yazar olan Alix Christie, 1990’ların sonlarına doğru kurgu yazarlığına döndü. Güzel Sanatlar alanında yüksek lisans yapan Christie 2008 yılında Amazon Breakthrough Novel Yarışması’nda yarı finalist oldu. Kısa öyküleri Soutwest Review, Other Voices ve Foolscap Press’te çıktı.

- Reklam -

2014’te ilk romanı Gutenberg’in Çırağı ile uzun soluklu kurgulara başlayan Alix Christie ‘nin 2010 yılında ise 6 yazardan oluşan kolektif bir öykü kitabında öyküsü yayımlanmıştır.

Kitap, Alix Christie’nin Yazdığı İlk Roman

Alix Christie’nin ilk romanı olma özelliği taşıyan Gutenberg’in Çırağı orijinal dilinde 2014 yılında yayımlandı. Christie kurgusunda tarihsel gerçekliklere bağlı kaldığı ilk romanında bir ortaçağ kasabasında okurlarıyla buluşuyor.

- Reklam -

1450 yılında, Paris’te geçen Gutenberg’in Çırağı, devrim niteliğindeki teknolojik gelişimin yaşanmasına bire bir şahitlik ettiğimiz kurgusuyla okurlarını gerçekliğin içine sürüklüyor.

Maya Kitap etiketiyle yayınlanan roman, 384 sayfadan oluşuyor. Elif Nihan Akbaş’ın çevirisiyle raflara taşınan Gutenberg’in Çırağı, raflardaki yerini almış durumda.

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

facebook mark zuckerberg

Facebook’a 35 Milyar Dolarlık Dava Açıldı

Bloodshot

Vin Diesel’lı Bloodshot’tan Fragman Geldi