in

Sarah Moss İmzalı Hayalet Duvar Çıktı

Ödüllü yazar ve akademisyen Sarah Moss’un kaleme aldığı son kitabı Hayalet Duvar, Kafka Yayınevi etiketiyle Türkçe olarak raflardaki yerini aldı.

sarah moss Hayalet Duvar
- Reklam -
- Reklam -

Aynı zamanda akademisyenlik yapan ve özellikle gastronomi tarihi, edebiyat ve maddi kültür konularını da inceleyen yazar Sarah Moss’un bir kitabı daha dilimize kazandırıldı. Orijinal dilinde ilk defa geçtiğimiz yıl eylül ayında basılan Ghost Wall adındaki roman, bir senenin ardından Hayalet Duvar adıyla Türkçe olarak raflardaki yerini aldı.

Hayalet Duvar, Sarah Moss’un şimdiye kadar kaleme aldığı en son kitap olma unvanını da taşıyor. Yazar daha öncesinde toplamda beş roman ve bir anı kitabı kaleme aldı. Moss, 2011 yılında yayımlanan Night Waking adlı kitabıyla Jerwood Fiction Uncovered Ödülü’nü kazandı. Yazar, İngiltere’de bulunan Warwick Üniversitesi’nde Yaratıcı Yazarlık Profesörü olarak Edebiyat ve Mekân dersleri vermeye devam ediyor.

Sarah Moss’un Yeni Kitabı Novella Türünde

Sarah Moss, eski ritüeller ve günümüzdeki suistimali, İngiltere’nin derin geçmişindeki kökleri, kısa roman olan Hayalet Duvar’da bir akademisyen gözüyle okura sunuyor. Bu sorgulamayı da 17 yaşında bir kız olan kurgu karakteri Silvie üzerinden yapıyor. Okur, kitap boyunca genç bir kızın; gergin, sürükleyici ve korkutucu davranışları ortaya çıkaran, Demir Çağı’nı yeniden canlandırma gezisi hikâyesine tanıklık ediyor.

- Reklam -

Kafka Yayınevi’nden çıkan 136 sayfalık Hayalet Duvar’ın çevirmenliği Merve Sevtap Ilgın’a ait. Kitabın düzeltisini Volkan Alıcı, kapak tasarımını Berna Özbek Keleş ve sayfa tasarımını Gamze Kulak üstlenmiş.

- Reklam -

Yazarın bu kitap dışında dilimize çevrilen ve yine Kafka Yayınevi aracılığıyla geçtiğimiz yıl basılmış Sular Çekilirken (The Tidal Zone) adlı kitabı bulunuyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

SpaceShipTwo

SpaceShipTwo, Uzay Turizmine Hazırlanıyor

elon musk starlink projesi

SpaceX, Starlink Servisini 2020’de Başlatmayı Planlıyor