in ,

Meksikalı Yazar Laura Esquivel’in “Acı Çikolata” Serisi 3. Kitap “Kara Geçmişim” ile Devam Ediyor

Laura Esquivel’in “Kara Geçmişim” romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Acı Çikolata serisinin 3. kitabı olan eser, Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Kara Geçmişim: Acı Çikolata 3 - Laura Esquivel
- Reklam -
- Reklam -

Laura Esquivel’in Acı Çikolata serisinin 3. kitabı Kara Geçmişim okurla buluşuyor. Eser, Can Yayınları’nın Çağdaş serisi kapsamı altında yayımlanıyor.

1950 yılında Meksika’nın başkenti Meksiko’da doğan Laura Esquivel, anaokulu öğretmenliği yaparken çocuklar için yazmaya başladı. 1970-1980 yılları arasında televizyonda çocuk programları hazırladı. Projelerinde çoğunlukla kadın erkek ilişkilerini ele aldı. Esquivel yayımlanan ilk romanı Acı Çikolata’nın perdeye uyarlanmasıyla adını geniş kitlelere duyurdu, ödüller kazandı.

İlk olarak 1990 tarihli Acı Çikolata kitabıyla başlayan macerada okur, Meksika Devrimi sırasında De la Garza ailesinin en küçük kızı Tita’nın mutfağına konuk olmuştu. Serinin ikinci kitabı Tita’nın Günlüğü (2016) ile hikâye doğrudan Tita’nın ağzından anlatılmaya başlanmıştı. Orijinal adı Mi negro pasado (2017) olan üçüncü kitap Kara Geçmişim ise Tita’nın yeğeni Maria’nın, büyük teyzesinin günlüğüyle tanışmasıyla girişeceği hikâyeyi takip ediyor.

- Reklam -

Kara Geçmişim: Acı Çikolata 3 – Laura Esquivel | Arka Kapak Tanıtımı

Kara Geçmişim: Acı Çikolata 3 - Laura Esquivel

İlk çocuğu olan Horacio, bu aralık ayının başlarında dünyaya gelmişti. Çok güzel ve sağlıklı bir bebekti ama açıklanamaz bir şekilde kapkaraydı. Kömür gibi kapkara… kaderine damgasını vuran ay gibi kapkara… İçinde doğduğu bu kara Noel gibi kapkara… Çocuğun doğmasıyla María’nın tüm hayatı altüst olmuştu. Annesi sinir krizleri geçirmiş, kocası onu kendisine ihanet etmekle suçlamıştı.

Bebeği doğduktan sonra evliliği ansızın yerle bir olan María teselliyi anneannesi Lucía’nın kendisine teslim ettiği günlükte arar: Büyük teyzesi Tita’nın günlüğüdür bu… Acı Çikolata ve Tita’nın Günlüğü’nden tanıdığımız Tita’nın yazdıklarını okudukça María hem ailesinin en akla gelmeyecek sırlarını öğrenir hem de geçmiş nesillerden kadınlarla bağ kurduğunu hissederek adeta yeniden doğar.

- Reklam -

Kara Geçmişim kadınların gücü ve özgürlük mücadelesine dair tutku dolu bir roman.

Toplamda 176 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Havva Mutlu, editörlüğünü Emrah İmre, düzeltisini Aylin Samancı Elmasdağ üstleniyor. Kapak uygulaması ise Lom Creative’den Ayşe Merdit imzasını taşıyor. Eser, Haziran 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Can Yayınları’nın Çağdaş Dizisi’nde yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Laura Esquivel’in Kara Geçmişim: Acı Çikolata 3 eseri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Benedict Cumberbatch - Doctor Strange Rolü

Benedict Cumberbatch, Doctor Strange Rolüne Geri Dönüyor

Xbox Game Pass Temmuz 2023 Oyunları Belli Oldu: GTA 5 Geldi

GTA 5 Xbox Game Pass’e Geldi: İşte Microsoft’un Oyun Abonelik Hizmetinin Temmuz 2023 Oyunları