in

Ian McEwan’ın Ödüllü Kitabı Kayıp Türkçede

Man Booker başta olmak üzere pek çok ödülün sahibi İngiliz yazar Ian McEwan’ın eserleri dilimize kazandırılmaya devam ediyor.

Ian McEwan
- Reklam -
- Reklam -

Man Booker Ödüllü İngiliz yazar Ian McEwan eserleriyle Türkçemizde yer almaya devam ediyor. Daha önce Turkuvaz Kitap, Can Yayınları, Ayrıntı Yayınları gibi yayınevlerinden okuduğumuz McEwan’ı şu sıralar Yapı Kredi Yayınları’nın baskılarıyla okuyoruz. Yazarın ilk olarak 1987 yılında orijinal dilinde yayımlanan Kayıp adlı kitabı, artık Türkçede.

Yayımlandığı yıl Whitbread Award’a, 1993’te ise Prix Femina for Étranger’a layık görülen Kayıp, yazarın çok konuşulan romanlarından birisi.

3 defa Booker ödülüne aday olan ve ödülü 1998 yılında kazanmasını bilen yazar, Kayıp adlı romanında bir aile dramını konu ediniyor.

- Reklam -

Kayıp, Yazarın Önemli Eserlerinden Biri

Çocuk edebiyatı yazarı Stephen Lewis, karısına korkunç bir haber vermek zorundadır. Kızları gittiği süpermarkette kaybolmuştur. Bu çaresizliğin mücadelesine şahit olduğumuz eser, Britanya’nın bunaltıcı politik havasını temel alarak bir ailenin yaşayabileceği en büyük acıları karşımıza çıkarıyor. Çocuk olmak ve büyüme fikri üzerine okura sorular sorduran eser dolaysız bir dile sahip.

Sonsuz Aşk, Kefaret, Çocuk Yasası, Beton Bahçe gibi kitaplarıyla karşımıza çıkan; dünyada ve ülkemizde pek çok okura sahip olan Ian McEwan, böylece önemli bir eseriyle daha dilimize konuk olmuş oluyor.

- Reklam -

Murat Karlıdağ tarafından Türkçeleştirilen eserin editör koltuğunda Ümran Özbalcı var.

Orijinal adı The Child in Time olan 224 sayfalık eserin etiket fiyatı ise 24 TL olarak duyuruldu.

Romanlarının yanında, kısa hikâyeler, çocuk kitapları, senaryolar ve bir de opera kaleme alan Ian McEwan, dünya edebiyatına katkı sunmaya devam ediyor.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Sari Orhan_Sari dedi ki:

    Kitap Türkçede ilk kez yayınlanmıyor, eklemek lazım. 2009 yılında Turkuaz’da Zamanın İzlerinde adıyla yayınlanmıştı. Yeni bir kitap diye düşünen meraklıları yeni bir çeviriyle karşılaşabilir ancak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Watchmen

Watchmen Dizisi Tek Sezon Olarak Tasarlandı

Lauren Cohan The Walking Dead

Lauren Cohan, The Walking Dead’e Dönüyor