in

Kökenin Gizemi Serisi İkinci Kitabı “Atlantis Vebası”yla Devam Ediyor

A.G. Riddle tarafından kaleme alınan üç kitaplık Kökenin Gizemi serisi, ikinci cildi “Atlantis Vebası” ile devam ediyor.

atlantis vebasi ust
- Reklam -
- Reklam -

Çok fazla göz önünde bulunmamasına rağmen, spekülatif kurguda sıkça kullanılan temalardan biridir insanlığın kökeni. Bu temadan hareketle farklı ton ve türde pek çok irili ufaklı hikâye anlatılageldi. Hikâyesine göre kâh dehşete düşürüldük kâh düşüncelere sevk edildik. Yazar A.G. Riddle da üç kitaplık Kökenin Gizemi serisiyle yazarının niyetine ve ustalığına göre biçimlenen bu hareket noktasından, kadim geçmişin yarattığı tehdit karşısında insanlığın şimdiyi ve geleceği koruma mücadelesini anlatmayı seçmiş.

Serinin ilk kitabı Atlantis Geni’nde, Antarktika’da yapılan bir keşfin insanlığın kökenine ışık tutmasının yanı sıra çok büyük bir tehlikenin de uyanmasına sebep olması anlatılıyordu. İkinci kitap Atlantis Vebası’nda da tehdit sürerken, yeni sorunlar da baş gösteriyor:
atlantis vebasi70.000 YIL ÖNCE YARATILAN BİR SALGIN HASTALIK

İNSANLIĞI KÖKÜNDEN DEĞİŞTİRECEK…

- Reklam -

Dr. Kate Warner, İspanya’da korkunç bir gerçekliğin farkına varır. Daha önce görülmemiş boyutta bir salgınla insanların soyu tükenmek üzeredir. Atlantis Vebası’nda neredeyse bir milyar insan ölmüştür ve ölmeyenlerse genetik değişime uğramaktadır. Bir kısmı hızla evrim geçirirken geri kalanlar giderek kötüleşmektedir.

Dünya kaosa teslim olurken, sanayileşmiş ülkeler mucizevi ilaç Orkide’yi topluca üretip tüm dünyadaki mülteci kamplarına dağıtırlar. Ancak Orkide vebanın semptomlarını geçirse de hastalığı tedavi etmez.

Immari ise hayatta kalan ve genetik açıdan üstün insanlardan oluşan yeni bir türün dünyaya hâkim olduğu bir düzen hayal etmektedir.

Tüm dünya nüfusu tehlikedeyken Orkide İttifakı ve Immari savaşa tutuşur. Artık insanlığın son umudu bir tedavi bulmaktır ve Atlantis Vebası’nın arkasındaki sırları çözebilecek tek kişi Kate’tir. Cevap, insanlık tarihindeki önemli olayları, insan genomunun gizemli bir şekilde değiştiği hadiseleri anlamakta yatmaktadır.

- Reklam -

Kate’in yolculuğu onu Avrupa’nın boş arazilerinden Kuzey Afrika’ya kadar götürür fakat kısa süre içinde insan evriminin göründüğü gibi olmadığını keşfeder ve salgına çare bulabilmek için aklına asla gelmeyecek bir fedakârlıkta bulunması gerekecektir.

YOK OLUŞ KAPIDA.

“Öykü kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Son sayfasına kadar elinizden bırakamayacaksınız.”

– Seeleyjames.com
Pegusus Yayınları’nca yayımlanan serinin ilk kitabını Bora Serkan Yavuz çevirmişti. 456 sayfadan oluşan ikinci kitabın çevirisiyse Sefa Emre İlikli’ye emanet edilmiş, editörüyse Çiçek Eriş.

Serinin takipçilerine ve kadim gizemlerin gölgesinde geleceğin peşinden sürüklenen maceraları sevenlere şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

demir altin ust

Kızıl İsyan Serisi’nin Dördüncü Kitabı “Demir Altın” Raflarda

kozmosta gorusuruz ust

Jack Cheng’in “Kozmosta Görüşürüz” Eseri Raflarda