in ,

Larva Avcısı – Amir Tag Elsir | Haftanın Kitabı #228

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta, Sudanlı yazar Amir Tag Elsir’in kimlik kavramını sorguladığı mizahi romanı “Larva Avcısı” var.

Larva Avcısı - Amir Tag Elsir | Haftanın Kitabı #228
- Reklam -
- Reklam -

Larva Avcısı | Künye

Yazar: Amir Tag Elsir
Çeviri: Mustafa İsmail Dönmez
Yayınevi: Bilgi Yayınevi
Orijinal Adı: صياد اليرقات
Sayfa sayısı: 144
Çıkış Tarihi: Ocak 2022


Larva Avcısı – Amir Tag Elsir | Arka Kapak Tanıtımı

2011 Uluslararası Arap Roman Ödülü kısa listesine kalan Larva Avcısı, Sudanlı yazar Amir Tag Elsir’in başka dillere de çevrilmiş en ünlü romanı.

- Reklam -

Görev başındayken geçirdiği bir kazada bacağını kaybedip emekliye ayrılan Ajan Abdullah Harfaş yazar olmaya karar verir. Bu amaç onu ilginç, bir o kadar da komik bir yolculuğa sürükler. Ünlü yazar A. T.’nin beklenmedik bir şekilde Harfaş’ın akıl hocası olmasıyla tuhaf durumlar ve daha da tuhaf karakterler bir bir ortaya çıkar.

Larva Avcısı, özgün ve çarpıcı bir üslupla kimlik kavramını irdelerken edebiyatta mizahın gücünü gösteren keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

Amir Tag Elsir Kimdir?

Amir Tag Elsir 1960’da Sudan’da doğmuş, Mısır’da tıp eğitimi almıştır, Katar’da doktor olarak çalışmaktadır. Erken yaşlarından beri şiir yazan Amir Tag Elsir, 1980’lerde roman yazmaya başlamıştır. Aralarında The Dowry of Cries (Çeyizin Haykırışları), The Copt’s Worries (Kıptinin Dertleri), The French Perfume (Fransız Parfümü) (2009) ve The Crawling of the Ants (Karıncaların Yürüyüşü) (2010) de bulunan roman, biyografi ve şiir türünde otuz kitabı bulunmaktadır.

- Reklam -

Larva Avcısı (2010) adlı romanı 2011 yılında Uluslararası Arap Roman Ödülü’nün kısa listesinde yer almış, İngilizce ve İtalyancaya çevrilmiştir. 366 (2013) adlı romanı 2014’te aynı ödülün uzun listesinde yer almış, 2015’te Arapça romanlara verilen Katar Ödülü’nün kazananlarından biri olmuştur. The Resort of the Enchantresses (Büyücü Kadının Barınağı) (2015) adlı romanı 2017’de aynı ödülün uzun listesinde yer almıştır. Amir Tag Elsir’in çalışmaları pek çok dile çevrilmiştir.

Sudanlı doktor, şair ve romancı Amir Tag Elsir Kuzey Sudan’da doğmuş, Güney Sudan’da yer alan Port Sudan’da büyümüştür, günümüzde Katar’da yaşamaktadır. Çok sayıda başarılı roman ve biyografi kaleme almıştır, eserleri çok sayıda ödüle layık görülmüş ve aralarında Fransızca, İngilizce, Lehçe, İspanyolca ve İtalyanca da bulunan pek çok dile tercüme edilmiştir.


Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ketebe pasaj dizisi

Ketebe’den Walter Benjamin Göndermeli Yeni Dizi: “Pasaj”

disney mickey mouse kamu mali

Disney’in Sembolü “Mickey Mouse” Yakında Kamu Malı Olabilir