in

Ketebe’den Walter Benjamin Göndermeli Yeni Dizi: “Pasaj”

Ketebe Yayınları’nın Pasaj dizisi yayın hayatına üç kitapla başlıyor. Benjamin’e selam yollayan seri deneme ile yolları kesişen melez metinleri bir araya getiriyor.

ketebe pasaj dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Ketebe Yayınları Pasaj dizisi ile yola devam ediyor. Yayınevinin sıradaki serisi, ilhamını Walter Benjamin’den alırken macerasına üç kitapla birlikte başlıyor.

Son olarak Kült dizisi ile okurların karşısına çıkan Ketebe, klasik kitaplardan tarihin karanlık yüzüne, çocuk edebiyatından spekülatif kurguya uzanan geniş kitaplığıyla okurlarına zengin bir okuma deneyimi sunma hedefini sürdürüyor.

Yayınevinin en yeni dizisi olma özelliğini taşıyan Pasaj adını Alman filozof ve kültür eleştirmeni Walter Benjamin’in Pasajlar adlı kült yapıtından alıyor. Dizinin kapsamı ise ağırlıklı olarak deneme türü etrafında sınırlanıyor. Ancak seride öykü ve anlatı gibi denemeyle iç içe geçen melez metinler de bir araya getiriliyor.

- Reklam -

Pasaj dizisi iki yerli, bir de yabancı eserle kapılarını edebiyat okurları için aralamaya başladı.

İşte Ketebe Pasaj Dizisi Kitapları

Uzakların Saldırısı – Furkan Çalışkan

Uzakların Saldırısı - Furkan Çalışkan

 

1983 yılında Ankara’da doğan ve şimdilerde İstanbul Üniversitesi’nde doktorasına devam eden Furkan Çalışkan’ın Uzakların Saldırısı kitabı, Pasaj’ın ilk eseri olarak okurların karşısına çıkıyor.

Çalışkan, yazıları ve şiirleriyle çeşitli dergilerde ve kitaplarda okurlarla buluşmuş bir isim. Aynı zamanda Şiir Versus dergisini de yayıma hazırlıyor. Kabahatler Kanunu, Savunma Sanatları, Türkiye Saati, İmkânsızın İhlali gibi eserlerin altında imzası olan Çalışkan’ın yeni kitabı Uzakların Saldırısı ve Başka Yakınlıklar adlı iki ana başlığın altında şekilleniyor. Eser toplamda 120 sayfadan oluşuyor.

Yolculuğa Övgü – Michel Onfray

Yolculuğa Övgü - Michel Onfray

Fransız filozof ve felsefe tarihi yazarı Michel Onfray, çalışmalarında Fransız materyalizmi ve bireyci anarşizmden etkilenmiş bir düşünür. Coğrafyanın Poetikası alt başlığını taşıyan Yolculuğa Övgü kitabı, yolculuğu bir varolma sanatı üzerinden tanımlıyor.

- Reklam -

Orijinal adı La Théorie du voyage: Poétique de la géographie olan Yolculuğa Övgü, Murat Erşen imzasıyla Türkçeye kazandırılıyor. Kitap toplamda 112 sayfa.

Tuşların Kardeşliği – İshak Reyna

Tuşların Kardeşliği - İshak Reyna

1963 İstanbul doğumlu İshak Reyna, editör ve yazar kimlikleriyle tanınıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde deneme, öykü ve editörlük dersleri veren Reyna, özellikle Yetişkinler Ejderhalardan Neden Korkar?, İlk Aşkın On Öyküsü, Ha Hayat Ha Edebiyat ve Gece Uçuşları ile tanınıyor.

Tuşların Kardeşliği, şu sözlerle tanımlanıyor:

“(…) Dolayısıyla, iş bu kitap da, rakamlardan harflere, yazı düzenleyicilerden öteki imlere, klavyeli dünyamızın o en temel, en atomcul “karakter”leri olan tuşlar için toplu bir güzelleme.”

Rakamlar, Harfler ve Arkadaşları İçin Portreler alt başlığını taşıyan eser toplamda 128 sayfadan oluşuyor.

Ketebe Pasaj dizisi içinde sizlerin dikkatini çeken kitaplar hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

HBO Max Türkiye Orijinal İçerikleri Başka Bahara Kaldı

HBO Max, Türkiye Orijinal Yapımlarını Durdurdu: Ülkemizde Yayına Gireceği Tarih Hakkında Söylentiler Sürüyor

Larva Avcısı - Amir Tag Elsir | Haftanın Kitabı #228

Larva Avcısı – Amir Tag Elsir | Haftanın Kitabı #228