Ketebe Karanlık Tarih Dizisi geçmişin ürpertici perde arkasını okurla buluşturmayı hedefliyor. Kanlı hanedanlardan, tuhaf tıp tarihine, Amerikan başkanlarından papalara huzursuz bir yolculuk sizleri bekliyor.
2018 yılında kurulan Ketebe Yayınları, yaklaşık 4 yıllık sürede geniş bir kataloğa sahip olmayı başardı. Klasikler, spekülatif kurgular, Exlibris, Poetika, Balkan kitaplığı, 40 Soruda dizisi, Aytmatov kitaplığı, Ülkü Tamer eserleri, Keşif dizisi, Bilim dizisi, Arkitekt ve Kültür Dizisi derken şimdi de sıra Karanlık Tarih Dizisi’nde.
Judith John, Richard Sugg ve Michael Kerrigan gibi yazarları bir araya getiren dizi tarih sahnesindeki karanlık, kanlı, tuhaf hikâyeleri bir araya getiriyor.
İşte Ketebe Karanlık Tarih Dizisi Kitapları
Mumyalar, Yamyamlar ve Vampirler Avrupa’da Cesetten İlaç Yapmanın Tarihçesi – Richard Sugg
Avrupa tıbbının en karanlık dönemini işleyen Mumyalar, Yamyamlar ve Vampirler kitabı ilk olarak 2011 yılında yayımlandı. Orijinal adı Mummies, Cannibals and Vampires: The History of Corpse Medicine from the Renaissance to the Victorians olan eser, Richard Sugg imzasını taşıyor.
Kitap, Avrupa halklarının 1800’lerde Mısır mumyaları ve cesetleri öğüterek ilaç ürettiği yıllardaki tıp dünyasını konu alıyor.
Toplamda 544 sayfadan oluşan kitabı İbrahim Kapaklıkaya Türkçeye kazandırdı.
Tudorların Karanlık Tarihi – Judith John
Sinema ve dizi dünyasına sıkça ilham veren, İngiltere’nin Tudor Hanedanı’nın perde arkasını anlatan Tudorların Karanlık Tarihi, “Cinayet, Zina, Ensest, Büyücülük, Savaşlar, Dini Zulüm ve Korsanlık” alt başlığını taşıyor.
45 yıllık Tudor Hanedanı’nın perde arkasındaki karanlık hikâyeyi takip eden eser ilk defa Judith John imzasıyla 2014 yılında Dark History of the Tudors adıyla yayımlanmıştı.
Toplamda 216 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Sinan Coşkun üstleniyor.
Papaların Karanlık Tarihi – Brenda Ralph Lewis
Türkçede daha önce Bir Seri Katilin İzini Sürmek kitabı ile okurla buluşan Brenda Ralph Lewis, tarih üzerine eserleri ve makaleleriyle tanınıyor. Çoğunlukla İskoç tarihi ve kültürü odaklı çalışan Lewis, geniş çaplı bir külliyata sahip.
Orijinal adı A Dark History: The Popes olan Papaların Karanlık Tarihi ilk defa 2009 yılında yayımlandı. Alt başlığı Vatikan’da Ahlâksızlık, Cinayet ve Yozlaşma olan kitap toplamda 248 sayfadan oluşuyor.
Amerikan Başkanlarının Karanlık Tarihi – Michael Kerrigan
Beyaz Saray’da İktidar Oyunları, Yozlaşma ve Skandallar alt başlığıyla yayımlanan Amerikan Başkanlarının Karanlık Tarihi, dizinin öne çıkan bir diğer kitabı. Çoğunlukla kültür tarihi alanında eserler veren Michael Kerrigan imzasını taşıyan çalışma, ilk olarak 2011’de American Presidents: A Dark History adıyla yayımlandı.
Eser, 40’tan fazla Amerikan Başkanı’nın skandallarına, komplolara, CIA’nin örtbas ettiği problemli olaylara ışık tutuyor. Kitap toplamda 256 sayfadan oluşuyor.
Amerika’nın Soykırım Tarihi – David E. Stannard
Amerikalı tarihçi ve profesör David E. Stannard imzasını taşıyan Amerika’nın Soykırım Tarihi kitabı ilk olarak 1992’de American Holocaust: The Conquest of the New World adıyla yayımlanmıştı.
Stannard bu çalışmasında cinsiyete, ırka ve savaşa karşı antik Avrupalı ve Hristiyan tutumlarını inceliyor. 1490’larda Hispanyola’nın Aravak halkına saldırılarından 1890’larda ABD Ordusu’nun Wounded Knee’de Siu yerlilerini katletmesine giden süreci konu alan yazar, tarihin en karanlık olaylarından birisini irdeliyor.
552 sayfalık kitabın tercümesini Şaban Bıyıklı üstleniyor.
Ketebe Yayınları’nın Karanlık Tarih Dizisi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.
Bu bir advertorial içeriktir.
İlgi çekici kitaplara benziyorlar.
Haberi görünce suratımda şeytani bir tebessüm oluştu.
Bu haberi okuduktan sonra ilgimi çekti esasında gizli tarihi okumaları sevmemin yanında bu tarz seriler halinde olması daha da hoş oluyor. Kitabın siparişini verdim. İlk kayıtta %5 sepette indirim yapılıyormuş. Bekliyorum artık kargoyu…