in ,

Ketebe Kültür Dizisi: Farklı Disiplinlerden Eserler Okuru Bekliyor

Ketebe Kültür Dizisi genişlemeye devam ediyor. Çeşitli disiplinlerdeki önemli çalışmalar, tek çatı altında okurun karşısına çıkıyor.

Ketebe Kültür Dizisi Kitapları
- Reklam -
- Reklam -

Ketebe Kültür Dizisi okurları bekliyor. Şu ana dek Anthony Aveni, Peter Gibson ve James Trefil gibi yazarları buluşturan getiren seri, okuru kültür dünyasının çeşitli alanlarına doğru kapsamlı bir yolculuğa çağırıyor.

Klasiklerspekülatif kurgularExlibrisPoetikaBalkan kitaplığı40 Soruda dizisiAytmatov kitaplığıÜlkü Tamer eserleriKeşif dizisi, Bilim dizisi ve Arkitekt… Ketebe Yayınları geniş kapsamlı çalışmalarla karşımıza çıkmayı sürdürüyor.

Yayınevinin Kültür Dizisi de farklı disiplinlerdeki yazarların öne çıkan eserlerini kapsıyor. James Trefil, bilimsel ilerlemenin eşiklerini işaret ederken Peter Gibson, felsefeye dair bazı temel soruların yanıtlarını arıyor. Anthony Aveni ise okuru zamanı algılama ve tanımlama biçimlerini yeniden değerlendirmeye davet ediyor.

- Reklam -

İşte Ketebe Kültür Dizisi Kitapları

Tarih İçinde Bilim – James Trefil

Tarih İçinde Bilim - James Trefil

Amerikalı fizikçi James Trefil imzasını taşıyan eser orijinal dilinde ilk olarak 2011 yılında Science in World History adıyla yayımlanmıştı. 83 yaşındaki fizik profesörü, alanında 50’den fazla eser hazırlamış üretken bir isim.

Trefil, Tarih İçinde Bilim kitabında modern bilimde yaşanan atılımların temeline odaklanıyor. Klasik Yunan ve İskenderiye bilginlerinin girişimlerinden atom teorisine dek kapsamlı bir alanı araştırmasına konu ediniyor.

Toplamda 240 sayfadan oluşan kitap Ebrar Genç tarafından dilimize tercüme edildi.

Zamanın Kültürel Tarihi – Anthony Aveni

Zamanın Kültürel Tarihi - Anthony Aveni

Amerikalı antropolog, astronom ve yazar Anthony Aveni, dikkat çeken bir çalışmasıyla Kültür Dizisi kapsamında okurun karşısına çıkıyor. Orijinal adı Empires of Time olan kitap ilk olarak 1989 senesinde yayımlanmıştı. Zamanın Kültürel Tarihi, “zamanın gerçekten neye hizmet ettiği” sorusuna yanıt arıyor.

Griffith Gözlemevi’nden E. C. Krupp bu çalışma hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

- Reklam -

“Bu kitap, tüm geçmişimizi ve akıp giden zamanın zihinlerimizde bıraktığı izi, bir kol saatinin saniyelik hareketinin ilgi uyandırıcılığı ve dijital bir okumanın netliği ile keşfediyor.”

336 sayfalık eserin çevirisi Sinan Coşkun’a ait.

Felsefenin Kısa Tarihi – Peter Gibson

Felsefenin Kısa Tarihi - Peter Gibson

İngiliz yazar ve akademisyen Peter Gibson’ın orijinal adı A Short History of Philosophy olan ve 2020 yılında yayımlanan eseri, Kültür Dizisi’nin bir başka eseri olarak raflardaki yerini alıyor.

Dünyaya ilişkin hayati sorularla boğuşmuştur: Nasıl bir yaşam sürdürmeliyiz? Bilgi nedir? Toplum nasıl örgütlenmeli? Gibi sorularla boğuşan filozofların yanıtlarına odaklanan eser eğlenceli ve bilgilendirici bir üslupla kaleme alınmış. Metafiziğin kökenlerini, idealizmin değerlerini veya varoluşçuluk tarafından ortaya atılan soruları masaya yatıran kitap toplamda 256 sayfadan oluşuyor. Eserin Türkçe tercümesi Nafiye Mercan’a ait.

Ketebe Kültür Dizisi raflarını genişletmeyi sürdürecek.

Sizin bu seriden kitaplığınıza eklemeyi düşündüğünüz eserler var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix League of Legend dizisis

Arcane İncelemesi: Runterra Evrenine Detaylı Bir Bakış

Sözler ve Sözcükler: Türkçe Kelimeler ve Anlamları

Sözler ve Sözcükler Bize Ne Anlatıyor?