in , ,

Ketebe Bilim Dizisi: Pisagor’un Mirasından Kuantum Uzayına Bir Yolculuk

Ketebe Bilim Dizisi matematikten fiziğe pek çok dalda alanında uzman araştırmacıların çalışmalarını bir araya getiriyor.

Ketebe Bilim Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Ketebe Yayınları Bilim Dizisi ile meraklı okuru kuantum uzayından Pisagor’un mirasına, matematiğin olağanüstü yanlarından fiziğin özgürleştirici tarafına uzanan bir yolculuğa davet ediyor.

Klasiklerspekülatif kurgularExlibrisPoetikaBalkan kitaplığı40 Soruda dizisiAytmatov kitaplığıÜlkü Tamer eserleri, Keşif dizisi ile Ketebe kültür ve sanat dünyasının pek çok farklı alanında dikkat çekici eserler vermeyi sürdürüyor. Yayınevinin başlattığı bir başka dizi ise bilim dünyası ile mesafeli okurlara yeni kapılar aralamayı ve alanında nitelikli okumalar yapmak isteyen bilimseverlere seslenmeyi hedefliyor.

Şimdilik Marcel Danesi, Jim Baggott, Geoff Mulgan, Anna Weltman ve J T Ismael’den oluşan Bilim Dizisi kitaplığına birlikte öz atalım.

- Reklam -

İşte Ketebe Yayınları Bilim Dizisi Kitapları

Pisagor’un Mirası – Marcel Danesi

Pisagor’un Mirası - Marcel Danesi

10 Muhteşem Fikir Üzerinden Matematik alt başlığına sahip Pisagor’un Mirası, esas olarak Pisagor’un şu iddalı önermesine odaklanıyor:

“Sayılar evreni yönetir.”

Toronto Üniversitesi göstergebilim ve antropoloji profesörü olan Marcel Danesi’nin kaleme aldığı eser, akıcı bir dille matematiğin en büyük kazanımlarına tarihsel bir bakış sunuyor. Bu bakışla matematiğin hayatımız üzerindeki etkilerini de dinamik bir şekilde ortaya koyuyor. Zihin açıcı pratik alıştırmalar ve bulmacalar da içeren eser, matematiğin günlük hayata kattığı değerleri keşfetmek için ipuçları da barındırıyor.

Toplamda 226 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Emre Bekman üstleniyor.

Kuantum Uzayı – Jim Baggott

Kuantum Uzayı - Jim Baggott Ketebe Bilim

Marlow ödüllü İngiliz bilim insanı Jim Baggott tarafından kaleme alınan ve orijinal adı Quantum Space olan bu eser; yazarın en popüler çalışmaları arasında yer alıyor. Popüler bilim yazınında önemli bir noktada duran Baggott, kuantum çekim döngüsünü teorinin önde gelen iki figürü Lee Smolin ve Carlo Rovelli’nin kariyerleri ve öncü çalışmaları aracılığıyla okurlara aktarıyor. Kuantum teorisi ile Genel Görelilik tartışmalarını birleştiren eser yeni kuantum uzay ve zaman teorisini açıklamaya yönelik ilk çabalardan birini sunuyor.

Toplamda 416 sayfadan oluşan eseri dilimize Emre Bekman kazandırıyor.

Büyük Akıl – Geoff Mulgan

Büyük Akıl - Geoff Mulgan Ketebe Bilim

- Reklam -

İngiliz profesör ve ekonomist Geoff Mulgan tarafından kaleme alınan ve orijinal adı Big Mind olan eser, “Kolektif Akıl Dünyamızı Nasıl Değiştirebilir?” alt başlığı ile okurların karşısına çıkıyor. Mulgan, Büyük Akıl’da tarih, felsefe, edebiyat ve biyoloji gibi farklı alanlardan ilham alarak kolektif aklın üzerine gidiyor. Kolektif aklın önemini örnekleriyle açıklayan çalışma, The Guardian’ın bilim insanları tarafından seçilen en iyi kitaplar listesinde de kendisine yer bulmuştu.

368 sayfalık kitabın Türkçe tercümesini Ali Sebetci üstleniyor.

Olağanüstü Matematik – Anna Weltman

Olağanüstü Matematik - Anna Weltman Ketebe Bilim

Orijinal adı Supermath olan Anna Weltman imzalı bu kitap, matematiğin bizi savaştan ve salgın hastalıklardan nasıl koruduğunu, dünyayı daha adil bir yer haline getirmek için nasıl da işe yaradığını anlatıyor. Matematiğin gücünün sınırlarının işlendiği çalışma hem tarihi hem de güncel örneklerden yararlanıyor.

232 sayfalık Olağanüstü Matematik’in çevirisi Emre Bekman’a ait.

Fizik Bizi Nasıl Özgür Kılar – J. T. Ismael

Fizik Bizi Nasıl Özgür Kılar? J. T. Ismael

Columbia Üniversitesi’nde felsefe profesörlüğü yapan J. T. Ismael imzasını taşıyan eser ilk olarak 2016 yılında yayımlandı. Fizik Bizi Nasıl Özgür Kılar? fiziğin kendimiz hakkında neler söylediği üzerine odaklanıyor. İnsan varoluşuna dair bu temel soruya, herkesin anlayabileceği ve yenilikçi bir bakış açısı ile yaklaşmaya çalışan Ismael, fizik merceğinden insana ve doğaya bakıyor.

340 sayfadan oluşan eserin Türkçesi Mustafa Bayrak’a ait.

Siz yayınevinin bilim serisini nasıl buldunuz? Diziye katılmasını umduğunuz eserler var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Squid Game Çalıntı Sahne As the Gods Will

Squid Game İntihal İddasıyla Gündemde: İşte As the Gods Will Filmiyle Olan Çarpıcı Benzerlik

cehennem boş tüm şeytanlar burada - özgürcan uzunyaşa - destek

Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada Filmi Desteğinizi Bekliyor