in ,

İlk Trans ‘Jekyll ve Hyde’ Performansına Ev Sahipliği Yapacak “Doctor Jekyll” Filmi Ufukta Gözüktü

Doctor Jekyll filmi için geri sayım sona eriyor. Emmy ödüllü sanatçı Suzy Izzard’ın başrolünde yer aldığı yapım, korku klasiğine yeni bir bakış getiriyor.

Doctor Jekyll Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Jekyll filmi için ilk poster paylaşıldı. Guy de Beaujeu ve Liam Coutts (Chicken, Agatha and the Midnight Murders) ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenen Joe Stephenson’ın yönetmenliğini gerçekleştirdiği yapımda Robert Louis Stevenson’ın kült eseri yeniden perdeye taşınıyor.

Robert Louis Stevenson’ın ilk defa 1886 yılında yayımlanan gotik novellası Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde’dan uyarlanan yapım, ikonik korku anlatısına yeni bir bakış açısı getiriyor.

Doktor Jekyll ve Bay Hyde rolleri ise daha önce iki defa Primetime Emmys kazanan Suzy Izzard’a emanet ediliyor. Edebiyat dünyasının ünlü karakteri yeni yapımda Dr. Nina Jekyll adıyla yer alıyor. Karakter, tarihte ilk defa trans bir birey tarafından canlandırılıyor.

- Reklam -

Yönetmen Joe Stephenson, Fangoria’ya yaptığı açıklamada filme dair şu ifadeleri kullanmıştı:

“Stevenson’ın romanı için 100’den fazla sinema uyarlaması yapıldı. Ancak hiçbirinde trans bir Dr. Jekyll olmadı. Nina trans bir karakter olduğu için, filmi bir şekilde cinsiyetle ilgili hâle getireceğimize dair bazı varsayımlar var gibi görünüyor. Durum böyle değil; filmimizin temaları orijinal esere sadık olacak.”

Doctor Jekyll Filmi - Eddie Izzard

Doctor Jekyll Filmi Prömiyerini Ağustos 2023’te Yapıyor

Bugüne dek sayısız aktör Jekyll/Hyde karakterlerine hayat vermişti. En eski örneklerinden biri romanın sessiz film uyarlamasında oynayan John Barrymore’du. Diğer önemli örnekler arasında 1931 uyarlamasında Fredric March, 1941 uyarlamasında Spencer Tracy ve 1971 tarihli Dr. Jekyll and Sister Hyde filminde ise Ralph Bates yer alıyor. Yakın gelecekte ise David Tennant’ın başrolünde yer alacağı Hide dizisi ekranlardaki yerini alacak.

Öte yandan 2017 yılında The Mummy filminde bu roller Tom Cruise ile Russell Crowe tarafından canlandırılmıştı. Crowe’un daha sonra Universal’ın Dark Universe kapsamında bu karaktere bir solo yapımda da hayat vermesi planlanıyordu. Ancak The Mummy’nin gişedeki kötü performansı, Universal’ın da canavar evrenine zarar vermişti.

- Reklam -

Doctor Jekyll Poster

Doctor Jekyll filminde Suzy Izzard’a Scott Chambers, Lindsay Duncan, Robyn Cara, Jonathan Hyde, Morgan watkins, Simon Callow ve Tony Jayawardena eşlik edecek.

Yeni Doctor Jekyll filmi için belirlenen prömiyer günü ise Ağustos 2023. FrightFest’teki galanın ardından yapımın yaygın gösterime ne zaman gireceği henüz bilinmiyor.

Sizin yeni Doctor Jekyll uyarlaması hakkında beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Yahoo News


Sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Aslında filmin adını Dr.Jekyll ve Bay Hyde yapıp, kitapla olan bağlantısını tamamen kesip, trans bir birey üzerinden cinsiyet ikiliğini vurgulayarak toplumsal bir eleştiri yapma fırsatını hiç ediyorlar gibi göründü bana. Stevenson romanı yazarken onun da amacı buydu; içinde yaşadığı Victorian toplumunun ikiyüzlülüğünü eleştirmek.

  2. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Eddie “Suzy” Izzard muhteşem bir komedyen. Oyunculuğu da eminim öyledir. Çok merak ediyorum filmi.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Orijinal karakterleri değiştirme adeti bi bitmedi gitti ya niye dokunursunuz karakterin orijinaline. Bir eleştiri yapınca da faşist oluyorsun.

  4. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Bu biraz aslında yönetmene, senariste, oyuncuya güvenle ilgili.

    Örneğin:

    "Dr. Jekyll ve Bay Hyde"ı Tim Burton ya da Tarantino uyarlasaydı emin olun ağzımızın suyu aka aka beklerdik.

    Charlie Kaufman senaryosuyla yeniden çekilse meraktan ölürdük.

    Başrolü Cate Blanchett, Joaquin Phoenix, Charlize Theron, James McAvoy, Jake Gyllenhaal, Tom Hardy, Natalie Portman, Jared Leto, Hillary Swank gibi şahane oyuncular alsaydı film için çok heveslenirdik.

  5. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Tiyatrolarda da epeyi bir farklı uyarlaması vardı zaten. Orijinal karakteri sahneye uyarlama bu eser özelinde uzun zamandır olan bir şey zaten. Çok da şeyapmayın o yüzden. Merakla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Monkey King Fragmanı: Yeni Netflix Animasyon Filmi

Netflix’in Yeni Animasyon Filmi “The Monkey King”den İlk Fragman

How Do You Live? İncelemesi: Miyazaki'nin Son Şaheseri

Miyazaki’nin Son Filmi “How Do You Live?” Vizyona Girdi: İşte Yıllardır Beklenen Yapımdan İlk İnceleme