in

Asil Çam’dan Gerçekçi Öyküler: “Ölümlünün Yaşam Fragmanları”

Asil Çam ilk öykü kitabı “Ölümlünün Yaşam Fragmanları” ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Ölümlünün Yaşam Fragmanları - Asil Çam
- Reklam -
- Reklam -

Asil Çam Ölümlünün Yaşam Fragmanları adını taşıyan öykü kitabıyla raflardaki yerini alıyor. Kitap, Ketebe Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

Ketebe Yayınları Türk edebiyatının çağdaş öykü yazarlarını okurlara tanıtmaya devam ediyor. Yayınevinin okurlarla buluşturduğu son kitap Asil Çam imzalı Ölümlünün Yaşam Fragmanları oldu.

1989 yılında Eskişehir’de doğan Asil Çam, üniversite eğitimini mühendislik fakültesinde gerçekleştirdi. Öyküleri Varlık, Post Öykü ve Kafkaokur gibi dergilerde yer buldu. Çam; öykü, roman ve tiyatro oyunu üzerinde çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

- Reklam -

Gerçekçi bir bakış açısıyla kaleme alınan eserdeki öyküler sırasıyla şu başlıkları taşıyor: Demir Tozları Depoda, Silik Bir Gülümseme, Huzurevi Aylıkları, Gayrimeşru Tekrarlar, Penceresiz Evler Mahallesi, Bulanık İkilikler ve Ölümlünün Yaşam Fragmanları.

7 öyküyü bir araya getiren eser, “çalışma hayatı” gerçeğine yeni bir bakış getirmeyi hedefliyor.

Ölümlünün Yaşam Fragmanları – Asil Çam | Arka Kapak Tanıtımı

Ölümlünün Yaşam Fragmanları - Asil Çam

- Reklam -

Asil Çam, Ölümlünün Yaşam Fragmanları ile edebiyatımızın uzun yıllardır aradığı dolaysız, serinkanlı ama derinlikli bir gerçekçiliği öykü dünyamıza getiriyor. Huzurevleri, endüstriyel depolar, bakımsız iş hanları ya da icra dairelerinde geçen bu öykülerin anlatıcısı, yaşama çabasının tekdüzeliği ve bayalığı içinde kendi biricik varoluşunu yitirmemek için ironiye tutunuyor. Asil Çam ayrıca, edebiyatımızda çoğunlukla gözden kaçan “çalışma hayatı” gerçeğini yaratıcı bir bilinçle öyküye taşımasıyla yeni bir kapı da aralıyor.

— Selçuk Orhan

Toplamda 68 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Gülşen Funda’ya, düzeltisi Büşra Coşkan’a, kapak tasarımı Harun Tan’a ait. Aykut Ertuğrul’un editörlüğünde hazırlanan Öykü dizisinin bir parçası olarak yayımlanan kitap geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Asil Çam imzalı Ölümlünün Yaşam Fragmanları kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tamamı Suyla Kaplı Bir Gezegen Keşfedildi

Dünya’ya Yakın Sayılabilecek, Tüm Yüzeyi Suyla Kaplı Yeni Bir Okyanus Gezegeni Keşfedildi

Jeffrey Dean Morgan the boys 4. sezon

The Walking Dead Yıldızı Jeffrey Dean Morgan, The Boys’un 4. Sezon Kadrosuna Katıldı