in

Guillermo del Toro’nun Klasiği Pan’ın Labirenti Roman Oluyor

Pan’ın Labirenti’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen eser değerini hiç kaybetmedi. İşte bu ünlü filmin yönetmeni Guillermo del Toro, bu sefer filmin kitabıyla raflarımızı süsleyecek.

panin labirenti kitap
- Reklam -
- Reklam -

2006 yılına damgasını vuran ve geçen 13 yılda da sihirli havasını asla kaybetmeyen Pan’ın Labirenti filmi, şimdi yaratıcısı Guillermo del Toro’nun elinden bir roman olarak geri dönüyor!

Çizgi romanlardan veya klasik eserlerden uyarlanmış çok fazla film ve dizi olduğunu biliyoruz. Özellikle fantastik ve bilimkurgu camiasında çoksatan bir kitabın film olması sürecine artık hepimiz aşinayız. Bunun tam tersiyse her zaman o kadar da iyi çalışmıyor. Ancak Pan’ın Labirenti‘ni izlediyseniz del Toro’nun yarattığı dünyanın bir kitaba neden ihtiyacı olduğunu anlamışsınızdır.

Her yaştan okuyucuya hitap etmeyi hedefleyen “Pan’s Labyrinth: The Labyrinth of the Faun” adındaki kitap, del Toro’ya yarattığı büyüleyici dünyayı zenginleştirme ve yeni detaylar ekleme fırsatı sunacak. 2006 yılının gözdesi olan yapımın kitap versiyonu, filmin yönetmeni ve senaristi Guillermo del Toro ve çoksatan Mürekkep Kalp kitabının yazarı Cornelia Funke tarafından yazılacak.

- Reklam -
- Reklam -

Kitabın paylaşılan resmi tanıtımı şu şekilde:

Pans Labyrinth The Labyrinth of the Faun
Oscar ödüllü senarist ve yönetmen Guillermo del Toro ile New York Times çoksatan yazarlarından Cornelia Funke, del Toro’nun gözde filmi Pan’ın Labirenti’ni her yaştan okuyucuya hitap edecek epik ve karanlık bir fantastik romana dönüştürmek için bir araya geldiler. Kitapta bu efsunlu dünyanın folklorundan kopup gelen uyku kaçırıcı illüstrasyonlar ve sihirli kısa hikâyeler de yer alacak!

Büyüleyici masal, okuyucuları hilebaz faunların, kana susamış askerlerin, çocuk yiyen canavarların, cüretkâr isyancıların ve ailesine kavuşmayı uman kayıp prensesin çizimlerinin de yer aldığı tekin olmayan ve savaşla yaralanmış sihirli bir dünyaya götürüyor.

Hikâye anlatıcılığında ustalaşmış iki dahinin bir araya gelerek ortaya çıkardığı bu harika iş kaçırılacak gibi değil.
Bu harika eser 2 Temmuz’da raflardaki yerini alacak. Kitaba sahip olmayı bekleyemeyenler ise Amazon üzerinden erkenden kitabı sipariş edebilirler. Eserin Türkçe baskısını dilimizde görüp göremeyeceğimiz ise şimdilik bir muamma. Umarız yakın zamanda kitabın Türkçe baskısına dair de güzel haberlere kavuşuruz.
Kaynak: GeekTyrant

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu filmi izlediğimde hiç beğenmemiştim. Filmin hayranları ile baya tartışmıştım. beğenmek zorundaymışım gibi. Filmde bir tek komutanı beğendim, adam efsane kötüydü :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

akira ust

Akira’nın Gerçek Oyuncularla Çekilen Sinema Filmi İçin Çalışmalara Başlandı

dinozorlar nasıl yok oldu

Dinozorların Son Gününde Neler Yaşandı?