in

Ünlü Yazarlarımızdan Yeni Bir Bilimkurgu Derlemesi: İstanbul 2099

Barış Müstecaplıoğlu, Doğu Yücel, Deniz Tarsus, Altay Öktem ve Mehmet Berk Yaltırık gibi yazarları bir araya getiren “İstanbul 2099” raflarda.

İstanbul 2099
- Reklam -
- Reklam -

2019’un ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde Kutlukhan Kutlu ve Aslı Tohumcu ikilisinin editörlüğünde hazırlanan, ilgi çekici bir bilimkurgu derlemesi var karşımızda: İstanbul 2099

Bünyesinde ülkemizin tanınmış yazarlarından 16 bilimkurgu öyküsü barındıran kitapta, ezelden beri medeniyetin beşiklerinden biri olan İstanbul şehrinin bundan 80 yıl sonra nasıl bir yer olacağını hayal eden, distopik çalışmalar bulunuyor. Yazarlar arasında kimler yok ki? Afşin Kum, Altay Öktem, Aslı E. Perker, Barış Müstecaplıoğlu, Cem Akaş, Deniz Tarsus, Doğu Yücel, Elif Türkölmez, Engin Türkgeldi, Gülayşe Koçak, Hakan Bıçakcı, Mehmet Açar, Mehmet Berk Yaltırık, Murat Uyurkulak, Sabri Gürses ve Tayfun Pirselimoğlu.

İstanbul 2099 – Arka Kapak Tanıtımı

istanbul 2099William Gibson seksenli yıllarda yazdığı bilimkurgu romanı Neuromancer’da İstanbul’u hep aynı kalan kent olarak tarif etmişti. O kitabın üzerinden geçen çeyrek yüzyılda baş döndürücü hızla değişti şehir. Peki taşı, toprağı, suyu ve canı yerinden oynatan bu değişimin bizi nereye götüreceğini tahayyül ediyoruz? Bu kadim kent iki binyıl önce de hikâyeleriyle ve anlatıcılarıyla buradaydı, 21. yüzyılın kapanışında da öyle olacak ama nasıl bir suretle?

- Reklam -

İstanbul 2099, on altı yazarın kaleminden 21. yüzyıl sonu İstanbulu’na dair on altı çarpıcı tasavvur içeriyor. Toplumsal, mimari, teknolojik, hatta bazen coğrafi açıdan farklı on altı yeni İstanbul. Bir ömür kadar uzak ama dünün ve bugünün tüm İstanbulları kadar tanıdık ve yakın.

- Reklam -

Müstakbel İstanbulların “cesur yeni dünya”sına hoş geldiniz.

İstanbul 2099 kısa süre önce Doğan Kitap aracılığıyla okurlarla buluşturuldu. Yazarlarımıza bu güzel çalışma için ellerine sağlık diyor, sizlere de keyifli okumalar diliyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cocuk edebiyati gorsel

Kanes Yayınları, Çocuk Edebiyatı Yarışması Düzenliyor

2018 masallar

2018’in Gözden Kaçırmak İstemeyeceğiniz Masal Kitapları