in

Ünlü Yazarların Tuhaf Alışkanlıklarını “Sıradışı Yazarlar” Kitabıyla Keşfedin

Edgar Allan Poe, Agatha Christie ve Charles Dickens gibi yazarların tuhaf alışkanlıklarını gözler önüne seren “Sıradışı Yazarlar” raflarda.

siradisi yazarlar ust
- Reklam -
- Reklam -

Hep Kitap tarafından yayınlanan ve daha önce Ursula Le Guin gibi usta isimlerin makaleleri aracılığıyla bizlere yazarlık hakkında ipuçları veren Atölye Dizisi bu kez farklı bir çalışmayla karşımızda. Celia Blue Johnson’ın derlediği Sıradışı Yazarlar ile bu sefer James Joyce, Edgar Allan Poe, Victor Hugo, Agatha Christie ve Charles Dickens gibi ustaların takıntılarına ve tuhaf alışkanlıklarına bakıyoruz.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Sıradışı Yazarlar – Edgar Allan Poe | Arka Kapak Tanıtımı

siradisi yazarlarhep kitap’ın yazmayı ve okumayı hayatının merkezine yerleştirenlere yol arkadaşlığı yapmayı hedefleyen “Atölye” serisi bu defa yazarların eğlenceli ve şaşırtıcı  yanlarını ortaya çıkarıyor; en mahrem mekânlarının, çalışma odalarının kapılarını açıyor okura: Sıradışı Yazarlar: Joyce’tan Dickens’a Büyük Yazarların Takıntıları ve Tuhaf Alışkanlıkları.

- Reklam -

Kimi gece çalışmayı seviyordu, kimi gün doğarken. Kimi çalışma odasını gittiği her yere taşıyordu, kimi yatakta uzanmadan çalışamıyordu, kimiyse ayakta yazıyordu. Hayran olduğumuz cinayet sahnelerini küvette elma yerken yazan Agatha Christie; hikâyelerini omzunda bir kediyle kaleme alan Edgar Allan Poe; trafikte, arabasının içinde yazmayı seven Gertrude Stein…

Birbirinden tuhaf alışkanlıkları ve takıntılarıyla dünya edebiyatının önemli isimlerinin en özel anlarına tanıklık etmek istemez misiniz? Celia Blue Johnson’ın detaylı araştırmasının eseri Sıradışı Yazarlar, her yazarın kendine özel tuhaf bir yolu olduğunun kanıtı! 

- Reklam -

Ceyda Aldemir Down tarafından çevrilen 160 sayfalık çalışma geçtiğimiz haftalarda satışa sunuldu.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vision Marmara Çizgi

Vision’ın Eisner Ödüllü İlk Cildi Sonunda Türkçe

uzay akimlari cevirmen ust

Çevirmenin Çemberi: Uzay Akımları