in

Amin Maalouf’un Uygarlıkların Batışı Kitabı Çıktı

Amin Maalouf’un düşünce serüveninin üçüncü durağı olan Uygarlıkların Batışı, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Amin Maalouf Uygarlıkların Batışı
- Reklam -
- Reklam -

Lübnan asıllı Fransız yazar Amin Maalouf’un düşünce serisi, Ölümcül Kimlikler ve Çivisi Çıkmış Dünya’dan sonra Uygarlıkların Batışı ile karamsar bir yolda devam ediyor.

Maalouf’un dilimize yeni çevrilen kitabı Uygarlıkların Batışı, tüm medeniyet alanlarını etkileyen küresel bir gemi enkazı içinde olduğumuzu vurguluyor.

Amerika Birleşik Devletleri, bugün dünyanın en büyük süper gücü olmasına rağmen tüm ahlaki güvenilirliğini kaybediyor. İnsanlık adına zamanımızın en iddialı projesi olarak ortaya çıkmış Avrupa Birliği önlenemez biçimde parçalanıyor. Arap-Müslüman dünyası, halkını umutsuzluğa sürükleyen ve tüm gezegende feci yankıları olan derin bir krizin içine giriyor. Son yılların en dikkat çeken güçleri olarak gösterilen Çin, Hindistan veya Rusya gibi büyük ülkeler, dünyadaki yeni süper güç olma konusunda birbirleriyle kıran kırana bir yarış içerisindeler. Böyle bir ortamda yeni bir silahlanma yarışı kaçınılmaz görünüyor.

- Reklam -

Bilinen Sorunlar Gittikçe Büyüyor

Gezegeni yok edecek ve ancak tüm ülkelerin bir araya geleceği ortak akılla çözülecek daha önemli sorunlar (iklim, çevre, sağlık) peşi sıra büyümeye devam ediyor. Yarım asırdan fazla bir süredir dünyayı gözlemleyen Amin Maalouf, gözümüzün önünde olan ve çözülmesi için çaba gösterilmediği takdirde felaketle sonuçlanacak konuları bu kitapta bir bir anlatıyor.

- Reklam -

Yapı Kredi Yayınları etiketiyle çıkan 200 sayfalık eserin çevirisi Ali Berktay’a ait.

1949’da Lübnan’da doğan Amin Maalouf, 1796 yılında Fransa Paris’e gitti ve o günden beridir aynı yerde yaşıyor. Yazar, Semerkant, Çivisi Çıkmış Dünya, Yüzüncü Ad ve Doğu’nun Limanları gibi kitaplarıyla tanınıyor. Ekonomik ve politik anlamda birçok eser ortaya koyan Maalouf, 2011’de Académie Française’e seçildi ve farklı zamanlarda birçok ödüle layık görüldü.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jason Momoa

Jason Momoa, Drogo’nun Ölümü Hakkında Konuştu

Ryan Coogler Bitter Root

Black Panther’in Yönetmeni Bitter Root’u Uyarlıyor