in ,

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Sonuçlar Belli Oldu

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları duyuruldu. Varlık dergisi tarafından düzenlenen yarışma, öykü ve şiir kategorilerinde gerçekleştirildi.

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları açıklandı. Varlık dergisi, sosyal medya hesabı üzerinden yarışmada başarılı olan isimleri duyurdu.

Köklü bir dergicilik geçmişine sahip olan Varlık dergisinin 1933 senesinden bugüne devam ettirdiği yarışma bu yıl 89. defa düzenlendi. Derginin kurucusu Yaşar Nabi Nayır’ın adını yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonun amacı “edebiyata yeni değerler kazandırma” olarak tanımlanıyor.

Yarışmada öykü kategorisindeki ödül Mehmet Fazlı Gök’e, şiir kategorisindeki ödül ise Bilge Miray Aslan’a gitti.

- Reklam -

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları Dijital Ortamda Duyuruldu

Öykü kategorisinde seçici kurul Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Pelin Buzluk, Selçuk Orhan ve Birgül Oğuz’dan oluştu. Jüri, oy birliğiyle Mehmet Fazlı Gök’ün Çirkin Sevgilim adlı dosyasını ödülü kazanan eser oldu.

Tuğrul Karataş’ın Bu Gecenin Sabahı Yok adlı dosyası ise dikkate değer bulundu.

Öykü dalında ödüle aday olan 97 dosyadan 35’i ön elemeyi geçti. Seçici kurul tarafından tartışmaya açılan dosyalar ise Ahmet Cemgil, Barış Kılıç, Canan Sancak, Görkem Can, Mehmet Fazlı Gök, Selin Altan, Sitem Şanlı ve Tuğrul Karataş’ın imzalarını taşıyordu.

Şiir ödülü jürisinde Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte isimleri yer aldı. Ödülü kazanan oy çokluğuyla belirlendi ve Bilge Miray Aslan’ın Evrenin Sonuna Giderken Söylenecek Şarkılar adlı şiir dosyası ödülü kazanan çalışma oldu.

- Reklam -

Salih Akkaya imzasını taşıyan Süreksizliğin İmgesi ise dikkate değer bulundu.

Şiir alanında 204 dosyadan 36’sı ön elemeyi geçti. Anıl Fırat Tosun, Bilge Miray Aslan, Çağla Özkur, Ferhat Öksüz, Furkan Çirkin, İ. Usame Yördem, Mehmet Hecebil, Mert Tutucu ve Salih Akkaya’nın dosyaları seçici kurul tarafından toplantılarda tartışmaya açıldı.

Ödül alan ve dikkate değer bulunan yazar ve şairlerin çalışmaları ve onlarla gerçekleştirilen söyleşiler Varlık dergisinin Temmuz 2022 tarihinde yayımlanacak Siberpunk: İleri Teknoloji ve Sefil Hayatlar temalı 1378. sayısında okurla buluşacak. Ödüle değer bulunan isimlerin eserleri Varlık Yayınları tarafından yayımlanacak.

2022 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christian Bale Batman rolu

Christian Bale, Batman Rolüne Dönmeye Açık: Tek Şartı Filmi Christopher Nolan’ın Yönetmesi

Sabrina, Riverdale 6. Sezon 19. Bölüm Kadrosunda

Sabrina Bir Kez Daha Riverdale Dizisine Geri Dönüyor