in ,

75. Cannes Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu: TRT Ortak Yapımı, Altın Palmiye Kazandı

75. Cannes Film Festivali Ödülleri’nde kazananlar duyuruldu. TRT’nin de ortak yapımcıları arasında olduğu “Triangle of Sadness” filmi Altın Palmiye’yi kazandı.

75. Cannes Film Festivali kazananları
- Reklam -
- Reklam -

75. Cannes Film Festivali Ödülleri kazananları açıklandı. Büyük ödül Altın Palmiye, TRT’nin de ortak yapımcı olarak yer aldığı Ruben Östlund imzalı Triangle of Sadness filmine gitti.

75. Cannes Film Festivali 17 Mayıs – 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ödül töreni ise dün akşam düzenlendi. Sinema dünyasının en prestijli ödülleri arasında başı çeken Cannes’da 2022 yılının kazananları duyurulmuş oldu.

Fransa’nın güneyindeki Cannes şehrinde 75. defa düzenlenen festival tören eşliğinde noktalandı. Ödül jürisine Fransız aktör Vincent Lindon başkanlık etti. Ödüller ise Cannes’daki Grand Lumière Tiyatrosu’ndaki törende sahiplerini buldu.

- Reklam -

Gecenin büyük ödülü Altın Palmiye, TRT’nin de ortak yapımcıları arasında yer aldığı Ruben Östlund imzalı Triangle of Sadness filminin oldu.

Yapım Türkiye ortaklığının yanı sıra İsveç, ABD, İngiltere ve Yunanistan imzalarını da taşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean ve Hanna Oldenburg gibi oyuncular yer alıyor. Hiciv türündeki yapım kara komedi unsurları da taşıyor ve üst orta sınıfların yaşadığı absürt durumlara odaklanıyor.

75. Cannes Film Festivali kazananları belli oldu

En İyi Yönetmen Ödülü Decision to Leave ile Chan Wook Park’ın oldu. Park, Oldboy ve Handmaide gibi yapımlarla tanınıyor.

- Reklam -

Festivalde Altın Palmiye’den sonraki en büyük ödül olan Grand Prix ise Lukas Dhont’un Close filmi ile Claire Denis’in Stars at Noon filmi arasında paylaştırıldı.

İşte 75. Cannes Film Festivali Ödülleri Kazananları

  • En İyi Film – Altın Palmiye: Triangle of Sadness (Ruben Östlund)
  • Grand Prix: Close (Lukas Dhont) ve Stars at Noon (Claire Denis)
  • Jüri Ödülü: Le Otto Montagne (Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch) ve EO (Jerzy Skolimowski)
  • En İyi Yönetmen: Chan Wook Park (Decision to Leave)
  • 75. Yıldönümü Ödülü: Jean-Pierre & Luc Dardenne (Tori et Lokita)
  • En İyi Senaryo: Boy from Heaven (Tarik Saleh)
  • En İyi Erkek Oyuncu: Song Kang Ho (Broker)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Zar Amir Ebrahimi (Holy Spider)
  • En İyi İlk Film: War Pony (Riley Keough, Gina Gammell)
  • En İyi İlk Film Mansiyon: Plan 75 (Hayakawa Chie)
  • En İyi Kısa Film: The Water Murmurs (Jianying Chen)
  • Kısa Metraj Mansiyon Ödülü: Lori (Abinash Bikram Shah)

Vincent Lindon’ın başkanlığında toplanan jüride İranlı yönetmen Asghar Farhadi, İngiliz aktör ve yönetmen Rebecca Hall, Fransız yönetmen Lady Ly, Amerikalı yönetmen Jeff Nichols, Hintli aktör ve yapımcı Deepika Padukone, İsveçli oyuncu Noomi Rapace, Norveçli yönetmen Joachim Trier ve İtalyan aktris Jasmine Trinca yer aldı.

Siz 75. Cannes Film Festivali kazananları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Inquirer

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: Young Jedi Adventures Dizisi Geliyor

Yeni Yıldız Savaşları Dizisi “Star Wars: Young Jedi Adventures” Geliyor

Rattlesnakes stephen king kujo devam kitabı

Stephen King, “Kujo”nun Devam Kitabını Yazdığını Açıkladı: “Rattlesnakes” Geliyor