in

Amazon Yeni Bir Yüzüklerin Efendisi Oyunu Geliştiriyor

Amazon, Yüzüklerin Efendisi temalı yeni bir devasa online oyun için Warframe’in Çinli dağıtımcısı Leyou ile anlaştı.

Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, Yüzüklerin Efendisi dünyasında geçen yeni bir devasa online oyun geliştirdiğini duyurdu. Kitaplarda yaşanan olaylardan çok daha önceki bir zaman dilimini konu alması planlanan yapım ücretsiz olacak.

Yapılan açıklamada Amazon ve Orta-dünya Vakfı’nın oyunun yapımı için Çinli Leyou Technologies‘le anlaşmaya vardığı belirtildi. 2015’ten beri oyun piyasasında faaliyet gösteren Leyou’nun bünyesinde Digital Extremes (Warframe), Splash Damage (Wolfenstein, Gears Of War 4) ve Certain Affinity (Halo, Doom, Modern Warfare) gibi stüdyolar var. Özellikle son ikisi ünlü oyunların çok oyunculu haritalarını tasarlama konusunda oldukça deneyimli.

Oyunun büyük bir bölümüyse Athlon Games adlı yeni bir stüdyo tarafından geliştirilecek. Ne yazık ki kendileri hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok. Ve az önce övgüyle sıraladığımız stüdyoların aksine referans gösterilebilecek bir oyuna imza atmış da değiller. Onlara şu sıralar New World adlı DVO’yu geliştirmekte olan Amazon Game Studios eşlik edecek.

- Reklam -

Orta-dünya Vakfı’nın yetkililerinden Fredrica Drotos konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Hangimiz epik bir maceranın parçası olmayı istemez ki? Yüzük Kardeşliği’nin yayınlanmasından neredeyse 60 yıl sonra, Amazon Game Studios’un Leyou ile birlikte tecrübelerini birleştirerek bize Orta-dünya’nın o çok sevilen, epik dünyasında geçen ve herkesin çok beklediği, harika bir oyun yapacakları için mutluyuz.”
Yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla oyunun İkinci Çağ’da geçmesi planlanıyor. Ancak Amazon’da yayınlanacak diziyle herhangi bir bağlantısının olmayacağı da özellikle belirtilmiş.

Hatırlayacağınız gibi, daha önce Daedalic de Gollum için episodik bir macera oyunu hazırladıklarını duyurmuştu. Böylelikle yakın gelecekte bizi bekleyen Orta-dünya oyunların sayısı iki oldu.

- Reklam -

Yeni Yüzüklerin Efendisi DVO’su PC ve konsollar için geliştiriliyor. Çıkış tarihiyse şimdilik belirsiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rize Köprü Restorasyon

300 Yıldır Ayakta Olan Köprüyü Restorasyon Yıktı

Frankenstein Bağdat’ta

Korku ve Kara Mizah Harmanı: Frankenstein Bağdat’ta [ÖN OKUMA]