in

Blizzard Yeni Hayatta Kalma Oyununu Duyurdu: Rekor Satın Almadan Sonra İlk Yapım

Blizzard Entertainment, konsol ve bilgisayarlara gelecek yeni bir hayatta kalma temalı oyun üzerinde çalışıyor. Microsoft tarafından satın alınan şirket, sıradaki projesi için çalışma arkadaşları da arıyor.

Blizzard Yeni Hayatta Kalma Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Blizzard Entertainment yeni bir hayatta kalma oyunu üzerinde çalıştığını duyurdu. Henüz resmi ismi duyurulmayan proje yepyeni bir evrende geçecek. Bununla birlikte şirket epik fantazi ve bilimkurgu ögelerini de oyun bünyesine dahil edecek.

Microsoft tarafından yaklaşık 70 milyar dolara satın alınmasından sonra oyun dünyasında gözler Blizzard ve Activision cephesine çevrilmiş durumda. Şirket ise bu fırsatı değerlendirerek yeni hayatta kalma temalı oyununu duyurdu. Yapımcı firmanın internet sitesinde açıklanan haber, yapıma dair fikir veren birkaç görselle beraber verildi. Blizzard’ın sitesinden yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Blizzard yeni bir göreve yelken açıyor. Yepyeni bir evrende maceraya çıkıyoruz. Bu evren konsol ve bilgisayar için yeni bir hayatta kalma oyununa sahne olacak. Henüz tanışmadığımız kahramanlarla, anlatılmamış hikâyelerle ve yaşanmamış maceralarla dolu bir yer. Olasılıklarla dolu bir diyar keşfedilmeyi bekliyor .”

- Reklam -

Blizzard Yeni Hayatta Kalma Temalı Oyunu Hakkında Herhangi Bir Detay Verilmedi

Projenin ismi, çıkış tarihi ve oynanmasını destekleyecek platformlar konusunda resmi bir açıklama yok. Ancak açıklamadan kısa bir süre sonra Blizzard yöneticisi Mike Ybarra sosyal medya üzerinden oyunu oynadığını ve oldukça beğendiğini söyledi:

“Oyunu saatlerce oynadım ve projenin arkasında yer alan takımın hayal gücünü çok beğendim. Oyuncuların hep birlikte kendilerini içinde hissedebilecekleri bu yeni evren konusunda oldukça heyecanlıyım.”

Blizzard yeni hayatta kalma oyunu yapıyor

Şirket aynı zamanda oyunu geliştirme sürecine katkıda bulunacak sanatçı, tasarımcı ve mühendisler aradığını da duyurdu.

- Reklam -

“Açıklanmamış Hayatta Kalma Oyunu” şirketin 2016 yılında çıkardığı Overwatch sonrası oyunculara sunacağı ilk orijinal yapımı olacak. Böylelikle stüdyo son zamanlarda popülerliği iyice artan hayatta kalma temalı oyunlara da dahil olacak.

Öte yandan firmanın yeni yapım duyuruları tek oyunla sınırlı kalmayacakmış gibi görünüyor. Microsoft’un oyun dünyasındaki adımlarını kuvvetlendirmesinden sonra Blizzard, Diablo 4, Diablo Immortal ve Overwatch 2 gibi devam projelerin duyurusunu da bu yıl içerisinde gerçekleştirebilir.

Activision Blizzard’ın Gelecek İşleri Merakla Bekleniyor

Activision Blizzard geçen iki yıldır çeşitli hukuki çıkmazlar arasında kaldı. Özellikle kadın çalışanlara uygulanan taciz ve şirket içi uygunsuz çalışma ortamı suçlamalarının kamu tarafında karşılık bulmasıyla şirket birçok sponsorunu kaybetti. Microsoft’un satın alması sonrası, bu tablonun da nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Siz Blizzard Entertainment tarafından açıklanan yeni oyun hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kaşık Bükenler - Daryl Gregory | Haftanın Kitabı #207

Kaşık Bükenler – Daryl Gregory | Haftanın Kitabı #207

Mortal Kombat 2

Mortal Kombat 2 Kesinleşti: Ölümcül Dövüş Macerası Devam Ediyor