in

Benedict Cumberbatch, Doctor Strange 2 Sansürü Hakkında Konuştu: “Beklenen Bir Hayal Kırıklığı”

Benedict Cumberbatch, başrolünde yer aldığı Doctor Strange 2 filminin Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerde yasaklanmasına tepki gösterdi.

Benedict Cumberbatch, Doctor Strange 2 Sansür Tepki
- Reklam -
- Reklam -

Benedict Cumberbatch, Doctor Strange 2 sansürü hakkında konuştu. Yıldız oyuncu, başrolünde yer aldığı Marvel Sinematik Evreni filminin LGBT+ karakterler içerdiği için Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerde yasaklanmasına tepki gösterdi

İngiliz aktör, son olarak ikinci Oscar adaylığını kazandığı The Power of Dog’daki Phil Burbank ve Spider-Man: No Way Home’daki Doctor Strange karakterlerine hayat verdi. Şimdi, uzun bir süredir beklenen ve Doctor Stephen Strange’in maceralarını içeren film ile sinema ekranlarına hızlı bir dönüş yapıyor.

Cumberbatch, Multiverse of Madness’ın kadrosuna, Wanda Maximoff veya diğer adıyla Scarlet Witch’i canlandıran Elizabeth Olsen ile liderlik ediyor. İlk Doctor Strange filminden dönen isimler arasında Karl Mordo rolünde Chiwetel Ejiofor, Wong rolünde Benedict Wong, Nicodemus West rolünde Michael Stuhlbarg ve Christine Palmer rolünde Rachel McAdams yer alıyor. Xochitl Gomez ise, kapılar açarak boyutlar arasında seyahat etme yeteneğine sahip bir genç olan America Chavez karakterine hayat veriyor. Karakter, bu filmle birlikte Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk çıkışını yapmış olacak.

- Reklam -

Marvel filmi ayrıca Chavez’in bir LGBTQ+ karakteri olduğunu da söyledi. Çizgi romanlarda da lezbiyen olan karakterin filmde yer alıyor olması, filmin Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi çeşitli Körfez ülkelerinde ve Mısır’da yasaklanmasına neden oldu.

Benedict Cumberbatch: “Doctor Strange 2 Sansürü Beklenen Bir Hayal Kırıklığıydı”

Benedict Cumberbatch, Doctor Strange 2 Sansürünü Eleştirdi

Benedict Cumberbatch de, filmin bu yasaklamalara tepki gösterdi. Twitter’da @DrStrangeUpdate tarafından yayınlanan bir videoda Cumberbatch, kararı “beklenen bir hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi. Yine de Disney’in ve Marvel’ın LGBTQ+ eşitliği için şartları zorlamaya devam etmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

- Reklam -

“Bu durum korkarım ki beklenen bir hayal kırıklığıydı. Bu baskıcı rejimlerin hoşgörüsüzlüklerinin, cezalandırmayı hak etmeyen insanlar için dışlayıcı olduğunu öğrendik. Karakterin filmde yer almasının asıl nedeni bir LGBTQ+ üyesini filme dahil etmek değildi. Bu karakter çizgi romanlardan. Bu, çeşitlilik adına yarattığımız bir şey değil. Onu harika bir karakter olduğu için filme dahil ettik. Ve bu onun karakterinin sadece bir yönü ve olması gereken tek şey. Ama ne yazık ki, aynı zamanda politik olarak çok yüklü. Böyle olmamasını dilerdim. Keşke bunun bir sorun olmadığı ama bizim olmadığımız bir yerde normalleştirilmiş bir konuşma yapabilseydik. Bu yüzden hâlâ savaşmak zorundayız. Hâlâ birilerini kapsayıcılık ve eşitlik için zorlamamız gerekiyor. Küçük ama çok büyük bir tuvalde Marvel ve Disney bunu yapıyor.”

Beklenen film ülkemiz dahil olmak üzere birçok yerde 6 Mayıs 2022’de gösterime girecek.

Benedict Cumberbatch’in söylemlerine katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

megan fox Machine Gun Kelly

Megan Fox, Nişanlısıyla Birbirlerinin Kanını İçtiklerini Söyledi

Kral Olacak Adam - Rudyard Kipling

Mowgli Karakterinin Yaratıcısı Nobel Ödüllü Yazar Rudyard Kipling’den Tuhaf Öyküler: “Kral Olacak Adam”