in

Son ‘Altın Kız’ Betty White 99 Yaşında Hayatını Kaybetti

Betty White hayatını kaybetti. “Altın Kızlar” dizisi ile tanınan Amerikalı oyuncu, 100. doğum gününe günler kala aramızdan ayrıldı.

betty white altın kızlar ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Betty White yaşamını yitirdi. Altın Kızlar, Boston Legal ve Hot in Cleavland dizileri ile tanınan Amerikalı oyuncu 99 yaşında aramızdan ayrıldı. Ölüm haberi, menajeri ve yakın arkadaşı Jeff Witjas tarafından duyuruldu. ABD Başkanı Joe Biden da taziyelerini bildirenler arasında yer aldı.

White, ABD televizyonunun “Altın Kızı” olarak anılıyordu. Televizyonun ilk günlerinden 21. yüzyıla dek eğlence dünyasının bir parçası olan White, oyunculuğunun yan ısıra hayvan aktivizmine olan bağlılığı ile de tanınıyordu.

17 Ocak 1922 yılında ABD’nin Illinois eyaletinde dünyaya gelen Betty Marion White, kamera önünde ve arkasında yer almayı başarabilen ilk kadınlardandı. Hayatı hakkında yapılan 2018 tarihli belgeselde “Televizyon Dünyasının First Leydisi” olarak anıldı.

- Reklam -

Televizyon tarihinin en uzun soluklu kariyeri ile Guinness rekorunu elinde bulunduran Betty White 100 yaşına girmesine iki hafta kala hayata veda etti. Yıldız ismin herhangi kronik rahatsızlığının olmadığı ve ölüm sebebinin doğal nedenlerden kaynaklandığı sağlık görevlilerince bildirildi.

Betty White 80 Yıllık Televizyon Kariyeri Boyunca Birçok Ünlü Yapımda Yer Aldı

1939 yılında başladığı oyunculuk kariyeri boyunca birçok televizyon dizisinde yer alan Betty White uzun yıllar adından söz ettirmeyi başarmıştı. İlk defa henüz 23 yaşındayken Time to Kill adlı kısa filmde yer bulan White, 1952 – 1955 yılları arasında Life with Elizabeth dizisinde rol aldı. Yıllar içerisinde onlarca televizyon yapımında boy gösterdi. Türkiye’de de oldukça sevilen 80’lerdeki ünlü sit-com Altın Kızlar (The Golden Girls) yapımında Rose Nylund karakterini canlandırdı.

Ünlü oyuncunun aramızdan ayrılışı üzerine ABD Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabı üzerinden sevenlerine başsağlığı diledi. Biden, Betty White’ın bir kültür ikonu olduğunu ve birçok kuşak boyunca Amerikalıları neşelendirmeyi başaran nadir isimlerden olduğunu ekledi.

betty white ölüm haberi altın kızlar

Betty White’ın hayatını kaybettiğini menajeri Jeff Witjas şu sözlerle duyurdu:

- Reklam -

“Betty 100 yaşına girecek olsa bile bana hep sonsuza dek yaşayacakmış gibi gelirdi. Onu çok özleyeceğim ve sanıyorum ki çok değer verdiği hayvanları da öyle. Betty’nin buradan ayrılmaktan korktuğunu hiç sanmıyorum çünkü o hep çok sevdiği kocası Allen Ludden ile birlikte olmak istiyordu. Onu yeniden göreceğine inanıyordu.”

Televizyon kariyerine erken yaşta başlayan White o zamandan beri çok çeşitli dizi ve komedi programlarında yer aldı. 1958 tarihinde ekranlara taşıdığı The Betty White Show ile geniş kitlelere kendisini tanıttı. Ardından gelen dizi ve film yapımlarıyla birlikte kariyerinde ilerledi. Ancak zirve noktayı Türkiye’de Altın Kızlar ismiyle yayınlanan 1985 tarihli The Golden Girls dizisiyle elde etti. Daha sonrasında 2010 yılında yayınlanan Hot In Cleveland dizisi ile modern televizyon sahnesindeki yerini de aldı.

Betty White 80 yılı aşkın televizyon kariyerine beş Prime Time Emmy, bir Grammy ve üç Ekran Oyuncuları Birliği Ödülü’nü sığdırmayı başardı.

Betty White hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TMZ, BBC

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. Betty White denilince tanımadım ama fotoğrafını görünce CNBC-e günleri geldi aklıma. Hot In Cleveland’da çok gülerdim. İlk gençliğimizin bir parçası.

  2. Avatar for OgiWanKenobi OgiWanKenobi dedi ki:

    Kesinlikle, Doctor Who sonrasında izlediğim en keyifli dizilerden birisiydi Hot In Cleveland, ben de Betty White’ı o dizi ile tanımıştım. Çok tatlı birisiydi. Eserleriyle hep yaşamımızda olacak ama bundan eminim.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    90’lı yılların başlarında, eğer yanlış anımsamıyorsam terete’nin TV1 ya da TV2 kanalında yayınlanıyordu, ailece izlerdik. Çok eğlenceliydi :slight_smile: Mekanı cennet, ruhu şad olsun :frowning_face:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Daha iki- üç gün önce 100 yaşına basıyor diye belgeseli yapılıyor şeklinde haber vardı. Şok etkisi yarattı bir anda. Çok üzüldüm. Sevdiğim oyunculardandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Son 125 Yılın En İyi Kitapları harper lee

Son 125 Yılın En İyi Kitapları: The New York Times’ın Anketi Sonuçlandı

Miracleman kimdir Marvel Comics

Miracleman Çizgi Roman Serisi Marvel Comis ile Yeniden Raflara Geliyor