in

Çağdaş Korku Sinemasının Devleri Jason Blum ve James Wan, Yapım Şirketlerini Birleştirmeyi Düşünüyor

Blumhouse ve Atomic Monster şirketleri birleşme kararı alabilir. Çağdaş korku sinemasının öncü isimleri Jason Blum ve James Wan, güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor.

Blumhouse ve Atomic Monster Birleşme
- Reklam -
- Reklam -

Blumhouse ve Atomic Monster yapım şirketleri tek çatı altında bir araya gelebilir. Çağdaş korku sinemasının en popüler örneklerine imza atan Jason Blum ve James Wan, birleşme kararını değerlendiriyor.

Korku sineması son yıllarda farklı bir rotadan yol alıyor. Bir tarafta Jordan Peele’ın Nope, Get Out, Us gibi yapımları; diğer taraftan Jason Blum’un Blumhouse Productions’ı ile James Wan’ın Atomic Monster’ı, ana akımın dışında önemli işlere imza atıyor.

Saw ve The Conjuring’den Paranormal Activity ve Sinister’a kadar birçok popüler korku serilerini yaratan James Wan’ın; The Purge ile adından söz ettiren Blumhouse Productions ile güçlerini birleştirmesi ise hikâyeyi farklı bir boyuta taşıyabilir.

- Reklam -

The New York Times’ın aktardığına göre iki şirketin görüşmelere başladığı ve birleşme tamamlanırsa, yapımlarına kendi isimleri altında ancak daha güçlü bir finansman desteğiyle devam edecekleri açıklandı.

Blumhouse ve Atomic Monster Birleşmesi Henüz Resmileşmedi

Blumhouse Productions yıllar içerisinde The Exorcist, Halloween, Sinister, Paranormal Activity, Ouija, Happy Death Day ve daha pek çok başarılı yapımla kendisini korku sinemasında önemli bir aktöre dönüştürdü. Blum çatısındaki yapımlar arasında bu yıl David Gordon Green’in Halloween Ends’i ve Scott Derrickson’ın The Black Phone’u perde buldu. Düşük bütçeli prodüksiyonlarla yüksek gişe yapan yapımlar; şirketin geleceğine dair umut vermeyi sürdürüyor.

Blumhouse ve Atomic Monster Paranormal

Jason Blum, daha önce verdiği bir demeçte şu ifadeleri kullanmıştı:

“James Wan muhtemelen yüzde 70 ila 80 oranında sanatçı ve yüzde 30 ila 20 oranında iş insanı. Bense tam tersiyim.

“Ying ve yang olarak birbirimizi gerçekten tamamlıyoruz, bu da her şeyi bu kadar heyecan verici kılan şeyin ta kendisi.”

James Wan, korku pastasının önemli payları olan Saw ve The Conjuring markalarına sahip. Atomic Monster, her ne kadar Blumhouse’tan küçük bir şirket olsa da Wan’ın yapımları yıllar içinde 3.5 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başardı.

- Reklam -

Birleşme Durumunda Neler Olabilir?

Wan’ı şirketin içine dahil etmek Blumhouse’a korku sinemasının en büyük figürü olabilmesi için ihtiyaç duyduğu kritik genişlemeyi sağlıyor. Yapım şirketi, filmlerini gerçekleştirebilmek için uzun süredir kendi duvarlarının dışından gelen fikirlere bel bağlıyor. Bununla birlikte Blum önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde büyümeyi umuyor.

Blumhouse ve Atomic Monster Birleşme James Wan

Atomic Monster, daha fazla film yapılmasına yardımcı olacak ve onlara kendi şirket içi auteur’lerini yaratmak için imkân sağlayabilir. Wan daha önce yaptığı bir açıklamada, “Çok fazla fikrim var – çok fazla. Tek başıma halledebileceğimden daha fazla,” ifadesini kullanmıştı. Birleşme, Wan’ın filmlerin ötesinde video oyunları, podcast’ler ve televizyon dizileri de dahil olmak üzere başka alanlara açılmasına yardımcı olabilir.

Blum ve Wan birlikteliği ise tamamen yeni bir fikir değil. Her ikisi de daha önce, Wan’ın ilk iki filmi yönettiği ve Blumhouse’un yapımcılığını üstlendiği Leigh Whannell imzalı Insidious serisinde birlikte çalıştı. Nispeten küçük bütçelere rağmen bu yapım dahil olan herkes için son derece kazançlı bir iş çıkarttı. Dört filmde yaklaşık 540 milyon dolarlık hasılat elde edildi.

Bu tarz bir güç birliği, Blumhouse’un Universal ile yaptığı ve 2024’te sonlanacak anlaşmasının ardından korku piyasasını tekrar şekillendirebilir.

Siz bu iki korku yapımcısının birleşme ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Anime Filmleri Rehberi

Anime Dünyasına Nereden Gireceğini Bilemeyenlere: 10 Filmlik Bir Başlangıç Rehberi

Akrep ve Yelkovanın İzinde - David Rooney

David Rooney’den On İki Saatin Hikâyesiyle Uygarlığın Tarihini Anlattığı Kitabı “Akrep ve Yelkovanın İzinde” Türkçede