in

Tomb Raider 2, Lovecraft Country Yönetmenine Emanet

Tomb Raider 2 filminin yönetmeni belli oldu. Lovecraft Country dizisinin yaratıcısı Misha Green, Lara Croft macerasının başına geçti.

Tomb Raider dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Alicia Vikander’lı devam filmi Tomb Raider 2 için yönetmen belli oldu. MGM, Lovecraft Country’nin yaratıcısı ve yönetmeni olan Misha Green ile anlaştı.

Popüler video oyun serisinden uyarlanan ve ilk olarak Angelina Jolie’nin başrolünde olduğu Tomb Raider, 2018 yılında yeni bir uyarlama ile başladı. Bu sefer başrolünde Alicia Vikander’ın olduğu macerayı Norveçli yönetmen Roar Uthaug yönetiyordu. Yapım dünya çapında 275 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Yapılan olumlu eleştiriler ile devam filminin de önü açıldı.

Tomb Raider 2 için ilerleme 2019 yılında, Free Fire’ın senaristi Amy Jump’ın işe alınması ile başladı. Çok geçmeden yeni yönetmen olarak yine Free Fire’ı da yönetmiş olan Ben Wheatley ile anlaşıldı. O tarihlerde ikinci filmin 2021’in başlarında vizyonda olacağına dair haberler çıktı. Ancak bu ivmeye rağmen Tomb Raider 2 ile ilgili güncellemeler durdu.

- Reklam -

Film adına geçen yıl içinde herhangi bir prodüksiyon başlamadı ve sonunda 2021 yılı vizyon tarihi tamamen ertelendi. Birçok Lara Croft hayranı da maceranın devamının ne olacağını merak etmeye başladı. Paylaşılan yeni bir haber ile filmin yönetmen değişikliğine gittiği ortaya çıktı.

Tomb Raider 2

Deadline’ın haberine göre MGM, Tomb Raider 2 filmini yazması ve yönetmesi için Misha Green ile anlaştı. Green son olarak HBO dizisi Lovecraft Country’nin yaratıcısı, senaristi ve yönetmeni olarak çalışmıştı. Her ne kadar Lovecraft Country ile yönetmenlik yapmış olsa da, Tomb Raider 2 Misha Green’in ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olacak.

Misha Green, Tomb Raider 2 Senaryosunu Baştan Yazabilir

Haber Deadline’da yayınlandıktan sonra Misha Green de Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderi ile bilgiyi doğruladı.

- Reklam -

Yeni yönetmen haberiyle birlikte film için başta planlanandan çok farklı bir devam macerasının hayranları beklediği söylenebilir. Şu anda The Meg 2 ile uğraşan Ben Wheatley’nin yanı sıra, senaryo aşamasında da Green’in yer alacak olması, hikâyenin sıfırdan yazıldığı anlamına gelebilir.

Şu an için filmin ne zaman çıkacağına dair bir bilgi yok. Ancak yeni yönetmen ve yeni bir senaryo haberi sonrası en iyi ihtimalle 2022’nin ikinci veya üçüncü çeyreğinde gelmesi beklenebilir.

Tomb Raider’ın yeni filmi hakkında beklentileriniz neler? Alicia Vikander’lı ilk macerayı sevmiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Geek Tyrant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shaman King animesi yeniden

Shaman King Animesi Yeniden Çekiliyor

Vikings: Valhalla Dizisi Oyuncu Kadrosu

Vikings: Valhalla Dizisinin Oyuncu Kadrosu Belli Oldu