in

Alicia Vikander’lı Tomb Raider’a Bir Devam Filmi Geliyor

Ünlü video oyunu Tomb Raider geçtiğimiz sene yeniden başlayan sinema macerasına ikinci filmiyle devam edecek.

alicia vikander tomb raider
- Reklam -
- Reklam -

1996’da yayınlanan Tomb Raider ile karşımıza çıkan Lara Croft, art arda gelen oyunlarla oyun dünyasının en bilinen karakterlerinden biri oldu. 2001’deki sinema uyarlamasıyla da artık Lara deyince aklımıza Angelina Jolie‘nin yüzü geliyordu. 2013’de Lara’nın hikayesini en baştan anlatan yeni bir Tomb Raider oyunu gelince, bir de üstelik bu oyun oldukça başarılı olunca yeni bir sinema uyarlamasının da gelmesi an meselesiydi tabi. Beklediğimiz gibi de oldu, Oscar ödüllü oyuncu Alicia Vikander‘in Lara Croft’u canlandırdığı yeni bir Tomb Raider filmi geçen sene izleyicilerle buluştu.

2013 tarihli oyunu esas alan bu film, maalesef oyun uyarlamalarının genel kaderini paylaşarak ne eleştirmenlerden ne de izleyicilerden pek de iyi yorumlar alamamıştı. Biz de Kayıp Rıhtım’da filmi incelemiş ve klişelerle dolu bir aksiyon filminden öteye gidemediğini söylemiştik. Film her ne kadar gişede başarılı sayılabilecek değerlere ulaşsa da eleştiriler sonrasında bir devam filminin gelip gelmeyeceği şüpheliydi. Gelen son haberlere bakılırsa ilk filmin yapımcılığını üstlenen MGM ve Warner Bros ikinci film için de onayı verdiler.

Deadline’ın yaptığı habere göre devam filminin onaylanmasındaki en önemli sebep, Amy Jump‘ın yazdığı senaryonun Alicia Vikander tarafından oldukça beğenilmesi olmuş. Geneva Robertson-Dworet ve Alastair Siddons‘ın kaleme aldığı ilk filmin en zayıf yönlerinden biri senaryosuydu. Amy Jump’ı ise eşi Ben Wheatley ile beraber çalıştığı Free Fire, A Field in England, Sightseers, Kill List ve J.G. Ballard’ın aynı isimli romanından uyarlanan Gökdelen (High-Rise) filmlerinden tanıyoruz. Bu filmlerin genel olarak iyi yorumlar aldığını düşünürsek ikinci film için biraz daha iyimser olabiliriz.

- Reklam -
- Reklam -

Devam filminde Alica Vikander’ı tekrar Lara Croft olarak göreceğiz. Ancak ilk filmi yöneten Roar Uthaug‘ın yeniden yönetmenlik koltuğuna oturup oturmayacağı henüz belli değil. Umarız ilk filmden daha başarılı bir uyarlama izleyebiliriz bu sefer.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cevirmenin cemberi kara prizma

Çevirmenin Çemberi: Kara Prizma

baba savas ne demek ust

Aşkın Güngör’den Yeni Öykü Kitabı: Baba, Savaş Ne Demek?