in

Clint Eastwood, Kariyerinin Son Film Projesi için Hazırlıklara Başladı

Oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood, kariyerinin son filmini yönetmek için hazırlıklara başladı.

Clint Eastwood Son Filmini Çekiyor
- Reklam -
- Reklam -

Clint Eastwood, kariyerinin son film projesi için hazırlıklara başladı. 92 yaşındaki oyuncu ve yönetmen, 60 yıllık kariyerine bugüne dek 50’ye yakın film sığdırdı.

Altmış yılı aşkın bir süredir aktör ve yönetmen olarak 50’ye yakın filme imza atan Clint Eastwood, efsanevi kariyerine nokta koymak üzere gibi görünüyor. DiscussingFilm’e göre Eastwood, son filmi olarak adlandırılan projeyi yönetme sürecine başlıyor.

Filmin, Eastwood’un yaklaşık 50 yıldır projeler geliştirdiği Warner Bros.’a gideceği bildiriliyor. 2008’de Gran Torino’nun gösterime girmesinden bu yana sadece Warner Bros ile çalışan Eastwood, stüdyo için Invictus, Sully, American Sniper ve Richard Jewell dahil 10 film daha yönetti. En son filmi Cry Macho, Eylül 2021’de sinema salonları ve HBO Max’te aynı anda yayınlandı.

- Reklam -

Stüdyonun Clint Eastwood’la çalışmaya istekli olması, yeni CEO David Zaslav’ın tutumundaki değişikliğin bir işareti olabilir. Discovery’nin geçen yıl WarnerMedia’yı satın almasının ardından, Zaslav’ın Cry Macho’ya sadece Eastwood’un katılımı nedeniyle yeşil ışık yakanları sorguladığı bildirilmişti. “Kimseye iyilik borcumuz yok,” diye konuşan Zalav, belli ki fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

Clint Eastwood filmleri

Clint Eastwood’un Son Film Projesi “Juror #2” ile İlgili Tüm Detaylar

Eastwood’un son projesinin Juror #2 adlı bir gerilim filmi olduğu söyleniyor. Hikâye, bir cinayet davasında jüri üyesi olarak görev yapan ve kendisinin de potansiyel bir katil olabileceğini fark eden bir karakterin iç çekişmelerini konu alıyor. Karakter, suçtan kurtulmak için ya teslim olup cezasını çekmeyi ya da jüriyi manipüle ederek masumiyetini kanıtlamayı düşünüyor.

Eastwood filmi yazma ve yönetme konusunda kararlı olsa da, Juror #2’nun gerçekten son projesi olup olmayacağı kesin değil. Film içten içe bu şekilde etiketlense de, Eastwood emeklilikle ilgili niyetini kişisel olarak belirtmedi. Ancak, şimdiye dek dört kez Oscar kazanan Eastwood’un 93 yaşına girmek üzere olduğu ve yönetmen koltuğunda 5 yılı aşkın bir süredir oturduğu düşünülürse, emekliliğin de bunu takip etmesi muhtemel. Daha fazla bilgi verilmese de Eastwood’un başrol için genç bir Hollywood yıldızını gözüne kestirdiği ima edildi.

- Reklam -

Juror #2 (2 Numaralı Jüri), Clint Eastwood’un yönettiği 40. film olacak ve kariyeri boyunca hem oyunculuk hem de yönetmenlikte önemli bir miras bırakacak. Unforgiven ve Million Dollar Baby filmleriyle En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini kazanarak sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan isim, ayrıca tek çekim yöntemi ve düşük bütçeyle film çekme becerisiyle diğer Hollywood yönetmenlerinden ayrıştı.

Clint Eastwood

Mystic River ve Letters From Iwo Jima gibi filmlerle başarısını sürdüren Eastwood, aynı zamanda Angelina Jolie’nin başrolünü oynadığı 2008 yapımı dram filmi Changeling ile de Akademi Ödülü’ne layık görüldü. Juror #2’nun bu efsanevi yönetmenin kariyerinde önemli bir yer edineceğine ve izleyicileri bir kez daha büyüleyeceğine şüphe yok.

Clint Eastwood’un yönettiği veya yer aldığı hangi yapımlar hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Trek: Starfleet Academy Dizisi Duyuruldu

Uzay Yolu’nun Yeni Spin-Off Dizisi Duyuruldu: “Star Trek: Starfleet Academy”

2023 BAFTA Oyun Odulleri Kazananlari

2023 BAFTA Oyun Ödülleri’nde Sürpriz Sonuç