in

Coppola Yeni Film Çalışmalarına Başladı

Usta yönetmen ve yapımcı Francis Ford Coppola, yeni filmi Megalopolis için çalışmalara başladı.

Coppola
- Reklam -
- Reklam -

Sinema tarihinin birçok kült filminin altına adını yazdırmış usta yönetmen Francis Ford Coppola, 18 yıllık hayalini gerçekleştirmek için işinin başına geçiyor. Amerika’daki 11 Eylül saldırısı sonrası ertelemek zorunda kaldığı Megalopolis filmi, yönetmenin yeniden gündeminde.

Yazar, yönetmen, yapımcı gibi payelerin sahibi, 6 Oscar’lı Francis Ford Coppola bir süredir büyük bir yapımın peşinde koşmuyordu. The Godfather serisi, Apocalypse Now, The Conversation, Rumble Fish gibi filmlerin yönetmeni olarak Coppola’yı son zamanlarda daha çok yeniden kurguladığı eski filmleriyle duyuyorduk.

Aynı filmleri farklı kurgular eşliğinde yeniden vizyona ve festivallere sürükleyen usta yönetmen şimdiye kadar Apocalypse Now‘ ve The Cotton Club için bunu yapmıştı. The Godfather Part 3 için de böyle bir planı olduğu biliniyor. Baba 3’ün yenilenmiş kurgusu muhtemelen 2020 yılı içerisinde duyurulacak.

- Reklam -

Megalopolis Filmi İçin Stüdyo Arayışı Başladı

Coppola uzun süredir daha kişisel filmler çekmek ve eski yapımlarını yeniden gözden geçirmekle meşguldü. Ancak yönetmen şimdi seneler evvel niyetlendiği proje için yola çıkmaya hazır görünüyor.

- Reklam -

Megalopis, New York’ta usta bir mimarın koca şehri baştan tasarlayarak ütopik bir kent haline getirme hayalini konu alıyor. 11 Eylül saldırısı sonrası ertelenen yapım için şimdi ABD’nin önemli ajanslarından birisi olan CAA ile anlaşıldı.

Henüz stüdyo ve finansör arayışları süren Megalopis filmi için net bir çekim takvimi oluşturulmuş değil. Haliyle yapımın kadrosu ve detaylı konusu hakkında da pek bilgimiz yok.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nobel Edebiyat

Nobel Edebiyat Ödülü Kazananları Belli Oldu

Planet 9

Planet 9’ın Kara Delik Olabileceği Keşfedildi