in

Sihirbazlar Kralı Harry Houdini’nin Hayatı Filme Uyarlanıyor

Harry Houdini hayatı ile sinema filmine ilham oluyor. Sihirbazlar kralının yaşam öyküsünü, Transformers’ın yapımcıları beyaz perdeye taşıyacak.

Harry Houdini hayatı film oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Harry Houdini hayatı ile sinema filmine konu olacak. Ünlü illüzyonistin yaşam öyküsü Transformers’ın yapımcıları tarafından beyaz perdeye uyarlanacak.

Transformers filmlerinin yapımcı ikilisi Lorenzo Di Bonaventura ve Mark Vahradian tarafından geliştirilecek Harry Houdini filmi için çalışmalar başladı. Ünlü sihirbazın hayatına odaklanacak yapım, Paramount Pictures tarafından gerçekleştirilecek.

Asıl adı Erik Weisz olan 1874 doğumlu Macar asıllı Amerikalı illüzyonist Harry Houdini’nin hayatına odaklanacak yapım şu an için ön geliştirme aşamasında. Filmin resmi adı henüz duyurulmadı. Ancak gelen ilk haberler, filmin 1900’lerin başlarında geçeceği ve Sherlock Holmes tonlarında olacağı yönünde.

- Reklam -

Filmin senaryosu Neil Widener (Subdivision, Colorado) ve Gavin James (The Accountant ve Pride and Glory) ikilisi tarafından kaleme alınacak.

Harry Houdini Hayat Hikâyesi ile Sinemaya İlham Olmaya Devam Ediyor

Sihirbazlık gösterisi denince akla ilk gelen isimlerden olan Harry Houdini, özellikle bağlı durumda girdiği kilitli sandıktan kurtulma numarasıyla ünlenmişti.

Kariyerine tehlikeli sahne dublörü olarak başlayan sanatçı, gizemci kimliğiyle de tanınıyordu. ABD’de önce vodvilde, ardından da Avrupa turunda sihirbazlık gösterileriyle ün yaptı. Harry ‘Handcuff’ Houdini adını kullanmaya başladı ve polise kendisini kilit altında tutmaları için meydan okudu. Kısa sürede repertuarını zincirlerden kurtulma, gökdelenlerden sarkan halatlardan sıyrılma ve su altında deli gömleği giyme gibi çeşitli zorlu kaçışlar ekledi.

Harry Houdini hayatı film paramount

Sihirbazlık gösterisindeki başarılarıyla adını dünya çapında duyurmayı başardı. İllüzyon gösterilerine binlerce kişi geldi. Sihirbazlığın yanında, hevesli bir pilottu. Avustralya’da motorlu bir uçağı uçuran ilk kişi olmayı hedeflemişti.

- Reklam -

İşte bu heyecanlı hayat hikâyesi, bir kez daha sinema perdesine konuk olmaya hazırlanıyor.

Bu ikonik karakter daha önce Tony Curtis, Paul Michael Glaser, Harvey Keitel, Adrien Brody, Michael Weston ve Michael Dreyer gibi oyuncular tarafından oynanmıştı. Son olarak 2007 tarihli Death Defying Acts filminde Guy Pearce tarafından canlandırılan Houdini, o zamandan beri perdeye taşınmamıştı.

Yeni Harry Houdini filminde başrolün kim olacağı, yapımı kimin yöneteceği ya da filmin ne zaman vizyona gireceği gibi detaylar henüz belirlenmedi.

Di Bonaventura ve Vahradian ikilisi şu anda Transformers: Rise of The Beasts’in post prodüksiyon aşamasındalar.

Siz bu uyarlamadan neler bekliyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Lovecraft ile dostluklarına da değinecekler mi acaba? Mektuplarına, tezlerine, hayalet yazarlığına? O.o

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Slow Horses fragmanı gary oldman

Gary Oldman’lı Apple TV+ Dizisi “Slow Horses”tan İlk Fragman Yayında

doctor who 60. yıl özel bölumü eski doktorlar david tennant

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümü David Tennant Dahil Eski Doktorları Bir Araya Getirebilir