in

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümü David Tennant Dahil Eski Doktorları Bir Araya Getirebilir

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümü eski Doktorları geri getirebilir. BBC’nin kült bilimkurgu dizisi, yıldönümünde hayranları heyecanlandırmayı hedefliyor.

doctor who 60. yıl özel bölumü eski doktorlar david tennant
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümü için çalışmalar başladı. 2023 yılında kült bilimkurgu dizisinin 60. yılı kutlanacak. BBC yapımı seri, hem yeni bir Doktor duyurmaya için hem de Russell T Davies’in geri dönüşüne hazırlanıyor. Dizi, hazırlayacağı özel bölümde David Tennant dahil eski Doktorları geri getirebilir.

Şu sıralar Flux başlıklı 13. sezon bölümlerinin finali için gün sayan dizi, bu sezon ile birlikte Jodie Whittaker’a veda edecek. Whittaker’ın yapımdan ayrılmasından sonraki sezon ise Doctor Who’nun en sevilen bölümlerinde başyazar koltuğuna oturmuş Russell T Davies serinin başına geçecek. Dolayısıyla bir süredir ortalama yorumlar alan seri, yeni Doktor ve sevilen başyazar ile tekrar çıkış aramaya çalışacak. Tüm bunların 60. yıla denk gelmesi ise özel bölüm için beklentileri artırmış durumda. Görünüşe bakılırsa yapım ekibi de bu beklentiyi karşılamak için incelikli bir çalışma yürütüyor.

Şu an için iddiadan ibaret olan habere göre 60. Yıl Özel Bölümü David Tennant başta olmak üzere Christopher Eccleston, Matt Smith ve Peter Capaldi gibi diğer eski Doktorlar da aynı bölümde bir araya gelebilir.

- Reklam -

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümü için Beklentiler Yüksek

Birden çok Doktor’un buluştuğu bölümler, sıra dışı bir fikir değil. Geçmişte Doctor Who’nun 50. yıldönümü için David Tennant’a birçok Doktor eşlik etmişti. Söylentiler bu özel bölüme en yakın ismin Tennant olduğunu aktarıyor.

Tennant daha önce Radio Times‘a verdiği söyleşide diğer doktorlarla birlikte performans sergilemekten keyif alacağını söylemişti:

“Jodie [Whittaker], Peter [Capaldi] ve Matt [Smith] artık arkadaş. Onlarla sette olmak harika olurdu.”

doctor who 60. yil özel bölümü eski doktorlar

- Reklam -

Öte yandan Matt Smith ve Peter Capaldi de böyle bir buluşma için ismi sıklıkla anılan oyunculardan. İş Christopher Eccleston’a gelince durum biraz daha karmaşık bir hâl alıyor. Eccleston, yapımdan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda karakteri sevmesine rağmen dizide geçirdiği zamandan zevk almadığını açıkça ifade etmişti. Yine de Doctor Who markası, son yıllarda bu kötü intibahı onarmışa benziyor. Eccleston, yapımın sesli dramalarında sonradan yer alarak buzları biraz olsun eritmişti.

Şimdilik tüm bunlar bir söylentiden ibaret. Tek bilinen şey, Russell T Davies’in Doctor Who’nun geri dönüşü için ses getirecek bir planı olduğu.

Doctor Who 13. sezon, 2022 yılı içinde yayınlanacak iki bölümüyle sona erecek.

Siz böyle bir özel bölümden neler beklerdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cinema Blend

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Boneca Boneca dedi ki:

    Forumlardaki paylaşımlara dava açma furyası yaşanmamış olsaydı şuraya bir "Ay olabilir mi öyle bişey?!! Lütfen olsun çünkü!!" karikatürü eklerdim ama siz muhtemelen hangi kareden bahsettiğimi hatırlarsınız. :heart_eyes:

  2. Avatar for Ensoski Ensoski dedi ki:

    Christopher Eccleston da gelsin lütfen. 50.yıl özel bölümünde yoktu.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Ne davası hocam bunlar? Bilmeden paylaşıp da başımız belaya girmesin. Telif falan nedeniyle mi acaba?

    David Tennant gelsin, Matt Smith de gelsin. “But we surrender?!” ve “Geronimo!” diyorum.

  4. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Hepsini seviyorum. Anladığım kadarıyla Davies’in aklında Five Doctors gibi bir bölüm yapma fikri var ama o bölümde Tom Baker yoktu, muhtemelen şimdi de Eccleston olmayacak. Belki bir şekilde ikâme edebilirler. Tabii bir de John Hurt (t.b.o) olmayacak modern seriden.

  5. Avatar for Boneca Boneca dedi ki:

    Birkaç sene önce şöyle bir olay yaşanmıştı. Açıklamalar bireysel kullanıcılara dava açılmadığı yönünde ama dava açıldı diyenle helalleşilmiş ve çizer bunu yalanlamadı. Ben bu yüzden bir süredir karikatür paylaşmıyorum. Hatta Rıhtım’daki karikatür başlığı bile kaldırılmıştı bu haberler gündemdeyken.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Harry Houdini hayatı film oluyor

Sihirbazlar Kralı Harry Houdini’nin Hayatı Filme Uyarlanıyor

the bubble fragmanı netflix

Netflix’in Pandemi Komedisi “The Bubble” Filminden Fragman