in

The Godfather’daki Sonny Corleone Performansıyla Akıllara Kazınan James Caan Hayatını Kaybetti

James Caan yaşama veda etti. The Godfather filmindeki Sonny Corleone ile Oscar’a aday gösterilen aktör 82 yaşında hayatını kaybetti.

James Caan olum haberi the godfather
- Reklam -
- Reklam -

James Caan hayata veda etti. The Godfather filmindeki Sonny Corleone rolü ile sinema tarihine geçen yıldız aktör 82 yaşında aramızdan ayrıldı.

1970’li yıllar boyunca Hollywood’un önde gelen aktörleri arasında olan James Caan; Oscar, Emmy ve Altın Küre gibi prestijli ödüllerde adından söz ettirmiş bir sanatçıydı.

Caan Ailesi bugün yaptığı açıklamada “sevgi mesajları ve içten başsağlığı dilekleri” için teşekkürlerini iletti.

- Reklam -

Ölüm haberi oyuncunun resmi Twitter hesabı üzerinden duyuruldu:

“6 Temmuz akşamı gerçekleşen Jimmy’nin ölümünü size bildirmekten büyük bir üzüntü duyuyoruz.

“Aile, sevgi ve içten başsağlığı dileklerini takdir ediyor ve bu zor zamanda onların mahremiyetine saygı duymaya devam etmenizi rica ediyor.

“Tweet’in sonu.”

James Caan, The Godfather Dahil Birçok Kült Yapımda Yer Aldı

Tam adı James Edmund Caan olan aktör 1940’ta New York City’te dünyaya geldi. En çok The Godfather’daki Sonny Corleone rolüyle tanınsa da televizyon yapımı spor/dram türü Brian’s Song filmindeki performansıyla da hafızalarda yer edindi.

Stephen King uyarlaması Misery filminde Kathy Bates tarafından tutsak edilen ünlü yazar Paul Sheldon’ı oynadı. Gardens of Stone’da Meçhul Askerin Mezarı’nı koruyan bir Vietnam gazisiydi.

James Caan

Tiyatro ve televizyondaki yapımların ardından Hollywood’a ses getiren bir giriş yapan Caan; Howard Hawks (El Dorado), Robert Altman (Countdown) ve Francis Ford Coppola (The Rain People) gibi dönemin en önemli yazarlarından bazılarının yapımlarında rol aldı.

- Reklam -

Erken yaşta eriştiği başarı hem kişisel hem de profesyonel hayatını zora soktu. Birkaç defa evlenip boşanan, madde bağımlılığı ve depresyonla geçen dönmeleri oldu. Kramer vs. Kramer, Apocalypse Now, M*A*S*H ve One Flew Over the Cuckoo’s Nest gibi birçok önemli filmi geri çevirdi.

Oyuncu 1991’de The New York Times’a verdiği bir söyleşide şu ifadeleri kullandı:

“Oynadığım ama hâlâ izlemediğim filmler var. Onlarda yer alırken depresyondaydım. Bazı filmlerin ortasında, ’Burada ne yapıyorum?’ diye düşünürdüm. Sanki bir koridordasın ve dışarı çıkamıyorsun.”

Caan 1990 tarihli Misery (Ölüm Kitabı) ile kariyerini yeniden toparlamaya başladı. Oynadığı filmler oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyordu. Funny Lady ve For The Boys gibi müzikallerde, Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in Dogville’i gibi karanlık yapımlarda boy gösterdi.

Ayrıca uzun süre Family Guy ve The Simpsons çizgi dizilerinde karakterler seslendirdi.

Aktör son olarak Phillip Noyce’un 2023’te vizyona girecek Gun Monkeys filminde görev aldı.

James Caan hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NPR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Bazı aktörler yıldızlardan bir adım geridedirler ama onu tanırsınız bilirsiniz ve seversiniz. James Caan’da benim için öyleydi. Ne diyeyim Allah Rahmet Eylesin…

  2. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Caan benim için Paul Sheldon’dır. Hiç unutmayacağım bir rol.

    Misery:

  3. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Baba filminde, gişede pusuya düşürülüp uzun namlulu silahlarla suikaste uğradığı sahne sinema tarihine geçmiş müthiş bir sahnedir ki, aradan yıllar geçmesine rağmen daha etkileyicisi çekilemiyor.

    Az önce yaşlarını kontrol ettim de, Al Pacino 82 yaşına gelmiş, Robert De Niro 79 yaşına gelmiş. Artık son dönemeçlere giriliyor. Gerçek bu.

    James Caan’ın başrolde oynadığı 1981 yapımı “Thief” adlı filmi çok överler. Heist (soygun) türünün en iyi örneklerinden olduğunu söylerler. İzlemeyi planlayıp da henüz izleyemediğim, kült bir film bu Thief… Michael Mann yönetmiş.

    Bu arada bilmeyenler olabilir. Yahudi asıllı bir aktördür James Caan.

  4. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Bizde pek bilinmez, ben de olgunluk döneminde oynadığı nadir uzun soluklu dizilerden Las Vegas dizisi ile gönül bağına sahibim kendisiyle.
    image

    Hala aktif kariyerine devam eden bir oyuncuydu, benim de tam The Offer izlerken Godfather aşkımın yeniden kabardığı bir döneme denk geldi kaybı :confused: .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Death Note Uyarlaması Duffer Kardeşler ile Geliyor Netflix

Duffer Kardeşler’den “Death Note” Uyarlaması Geliyor: Netflix, Ünlü Anime Serisini Bir Kez Daha Ekrana Taşıyacak

Quentin Tarantino: "Peppa Pig Son 10 Yılın En Büyük İngiliz İthalatı"

Quentin Tarantino: “Peppa Pig Son 10 Yılın En Büyük İngiliz İthalatı”