in

Bir Döneme Damga Vuran “Karate Kid” Serisi Yeni Bir Film ile Geri Dönüyor

Karate Kid yeni film ile geri dönmeye hazırlanıyor. Ünlü seri, yıllar sonra yeni bir sinema yapımına kavuşacak.

Karate Kid yeni film
- Reklam -
- Reklam -

Karate Kid yeni film ile ünlü markayı bir kez daha canlandıracak. Netflix’te devam eden Cobra Kai dizisiyle yaşayan seri, yeni bir sinema filmine kavuşmaya hazırlanıyor.

Sony Pictures, orijinaline sadık yeni bir Karate Kid filminin yapım aşamasında olduğunu doğruladı. İlk olarak 1984’te sinema salonlarına gelen Karateci Çocuk, Ralph Macchio’nun zorbalığa maruz kalan Daniel LaRusso adlı genci ve Pat Morita’nın akıl hocası Bay Miyagi’yi canlandırdığı bir macerayı anlatıyordu. Bay Miyagi, çocuğun kendini savunmasına ve zorbalara, özellikle de Cobra Kai adlı bir dojoda eğitim alan Johnny Lawrence’a (William Zabka) karşı durmasına yardımcı olmak için Daniel’a karate öğretir. Film büyük bir gişe başarısı yakaladı ve böylece birkaç devam filmi daha çekildi. Sonrasında 2010’da da başrollerinde Jackie Chan ve Will Smith’in oğlu Jaden Smith’in yer aldığı bir film daha çekildi.

Cobra Kai Karate Kid

- Reklam -

Karate Kid serisi, Netflix’in Ralph Macchio ve William Zabka’nın otuz yıl sonra orijinal rollerini yeniden canlandırdığı hit dizisi Cobra Kai ile geri döndü. Kötü adamın anlatılmamış hikâyesi olarak pazarlanan Cobra Kai, 6. sezon hazırlıkları devam eden etkileyici bir 5 sezon gördü. Son sezonu kısa bir süre önce yayınlandı. Netflix’te yolculuğuna devam eden diziye gösterilen ilgi, nostaljiyi yeni nesil hikâyelerle başarıyla dengeleyen 80’lerin sevilen serisine izleyicilerin henüz veda etmeye hazır olmadığını kanıtladı.

Yeni Karate Kid Filmi, Orijinalinden Tam 40 Yıl Sonra Gösterime Girecek

Şimdi de Variety tarafından yayınlanan habere göre Sony Pictures, 2010’daki filmden bu yana seriye yeni bir Karate Kid filmi çekeceği açıkladı. Stüdyo tarafından resmi bir özet veya oyuncu kadrosu açıklanmadı. Ancak film 7 Haziran 2024’te vizyona gireceği ve “Orijinal filmin dönüşü” ifadesiyle geleceği belirtildi. Bu da filmin diziyle bağlantılı olacağını, hatta final olması beklenen 6. sezon sonrasında bir sinema filmiyle taçlandırılabileceği anlamına geliyor.

yeni Karate Kid filmi

- Reklam -

Tanıdık oyuncu kadrosunun rollerini bir kez daha beyaz perdede sergileyeceği tahmin edilse de şu an için henüz resmi bir detay bulunmuyor. Yine de, yeni film gösterime girdiğinde ilkinin üzerinden tam 40 yıl geçmiş olacak.

Cobra Kai dizisinin başarısından sonra filmin de benzer bir etki yaratacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    İlkokuldayken bu filmi vhs’ye kaydedip defalarca izlemiştim. Hala da çok severim.

    Filmde yer alan en sevdiğim şarkı

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Genshin Impact anime

Ünlü Aksiyon Rol Yapma Oyunu “Genshin Impact”in Animesi Geliyor

En Eski Kalp Fosili Bulundu

Dünya Tarihinin En Eski Kalbi Bulundu: 380 Milyon Yıllık Fosil, İnsan Evrimine Dair Önemli Veriler Taşıyor