in

Harry Potter’da Seçmen Şapka’yı Seslendiren İngiliz Aktör Leslie Phillips 98 Yaşında Hayatını Kaybetti

Leslie Phillips yaşamını yitirdi. Harry Potter serisinde Seçmen Şapka’yı seslendiren İngiliz aktör ve komedyen, 98 yaşında hayata veda etti.

Leslie Phillips seçmen şapka ölüm haberi
- Reklam -
- Reklam -

Leslie Phillips 98 yaşında aramızdan ayrıldı. Harry Potter serisinde Seçmen Şapka karakterini seslendiren İngiliz oyuncunun ölüm haberini, aktörün menajeri Jonathan Lloyd paylaştı.

J.K. Rowling tarafından yaratılan ve 2000’li yıllarda sinema dünyasında oldukça ses getiren Harry Potter serisinde 3 kitap boyunca Seçmen Şapka karakterine hayat veren Phillips, uzun kariyeri boyunca birçok yapımda rol aldı.

Oyuncu son dönemlerde Harry Potter serisinin büyücülük okulu Hogwarts’ta öğrencilerin hangi binaya yerleşeceğini açıklayan Seçmen Şapka performansıyla akıllarda yer edinse de; Çehov ve Shakespeare oyunları dahil tiyatro, sinema ve televizyonda pek çok yapımda görev almıştı.

- Reklam -

Bununla birlikte Phillips, Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı ile ödüllendirilmişti.

Leslie Phillips Oynadığı Yapımlarla Birçok Kuşağa Seslendi

20 Nisan 1924’te Kuzey Londra’nın Tottenham bölgesinde doğan Leslie Samuel Phillips, işçi sınıfı bir ailenin evladıydı.

Babası Frederick, kötü koşullarının 44 yaşında ölümüne neden olacağı bir fabrikada çalışıyordu. Leslie, babasını kaybettiğinde sadece yedi yaşındaydı.

Annesi Cecilia, üç çocuğunu kendi başına büyütmek zorunda kalmış, Leslie’nin yeteneğini fark edince de onu Italia Conti tiyatro okuluna göndermişti.

Leslie Phillips oyuncu

1937 yılında Leslie Phillips, 13 yaşındayken Londra Palladium’da Peter Pan’da rol aldı.

Kariyerindeki başarısına rağmen geldiği koşulları hiç unutmadı ve yoksulluğa geri dönebileceği korkusuyla çok az işi geri çevirdi. 14 yaşında okulu bırakarak şov dünyasının bir parçası oldu.

- Reklam -

II. Dünya Savaşı başladığında Londra’nın West End bölgesinde genç erkek başrollerine hayat veriyordu. Savaşın ardından 1950’lerde Brothers in Law ve The Smallest Show on Earth filmlerinde rol alarak sinema dünyasında adından söz ettirmeye başladı. Ayrıca Jon Pertwee ve Ronnie Barker’la birlikte popüler BBC radyo programı The Navy Lark’ta canlandırdığı karakterle adından söz ettirdi.

Çapkın Karakterleri Canlandırmaktan Sıkıldı

Oynadığı çapkın erkek rolleriyle 1950 ve 60’larda adından oldukça söz ettirdi. Sonrasında hafif komediyi rafa kaldırarak daha ciddi yapımlarda rol aldı. Yaptığı açıklamada, “Biraz telaşlı olduğumu hissettim. Kötü bir gidiş değildi ve bazı insanlar, belirli bir rutini isteyebilir. Ama ben çıkmak istedim,” dedi.

Kariyerinin zirvesi Stratford’daki sahnede oynanan The Merry Wives of Windsor oyunundaki Falstaff karakteriyle geldi. Out of Africa ve Empire of the Sun dahil pek çok yapımda oynadı, Chancer ve Summer’s Lease gibi televizyon dramalarında rol aldı.

Leslie Phillips

Harry Potter serisindeki Seçmen Şapka rolüyle yeni nesile de adını duyurdu. Lara Croft filmi Tomb Raider’da Wilson’ı canlandırdı.

Doğal bir komedyen olarak tanınan Leslie Phillips, kusursuz zamanlaması ve ipeksi sesiyle hafızalarda yer edindi. Öte yandan kariyeri boyunca “ciddi” bir aktör olduğunu göstermek için çok çalıştı. 2007’de BAFTA adaylığını popüler komedi yapımı Venus ile aldı. Buna rağmen dönemin bir başka komedi hiti Casanovas’tan ayrılmaktan hiç çekinmedi.

Leslie Phillips hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Üç Köşeli Dünya - Natsume Soseki

“Ben Bir Kediyim”in Yazarı Natsume Soseki’nin Haiku Tarzı Romanı “Üç Köşeli Dünya” Yeniden Türkçede

the whale fragmanı - Brendan Fraser

Oynadığı 270 Kiloluk Karakterle Ayakta Alkışlanan Brendan Fraser’ın “The Whale” Filminden İlk Fragman