in

Guillermo del Toro’nun Pinokyo Uyarlamasına Yıldız Takviyesi

Pinokyo uyarlamasının kadrosuna Ewan McGregor ve Tilda Swinton da eklendi. Guillermo del Toro’nun Netflix için çekeceği yapım 2021’de çıkacak.

pinokyo film
- Reklam -
- Reklam -

The Shape of Water (2017) ve Pan’s Labyrinth (2006) gibi filmlerle tanınan Guillermo del Toro, on yıldan fazla süredir Pinocchio (Pinokyo) filmi çekmeyi planlıyordu. 2018’de Netflix’le anlaşan ünlü yönetmen, Carlo Collodi’nin ölümsüz karakteri Pinokyo’yu sonunda kendi gözünden anlatabilecek.

Oscar ödüllü yönetmenin Netflix için “stop motion” animasyon türünde çekeceği Pinokyo uyarlamasında, karakterleri Ewan McGregor ve Tilda Swinton gibi büyük isimler seslendirecek. Canlı bir çocuğa dönüşmek isteyen kuklamızın yaratıcısı ve babası Geppetto Usta’yı ise Game of Thrones, Doctor Who ve Harry Potter gibi yapımlardan tanıdığımız David Bradley seslendirecek.

pinokyo film

- Reklam -

David Bradley, Filmin Kadrosu Hakkında İpuçları Verdi

Polonya’dan Na Ekranie’ye konuşan David Bradley; Christoph Waltz ve Ron Perlman’ın yanı sıra McGregor ve Swinton’ın da Pinokyo’nun seslendirme kadrosunda yer alacağını söyledi. Daha önceden Netflix yapımı Trollhunters’da ve vampir içerikli televizyon dizisi The Strain’de del Toro ile çalışmış olan İngiliz aktör, tekrar onunla çalıştığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Bradley kimin Pinokyo’yu seslendireceğinden bahsetmese de zor durumlarda karakterimize yol gösteren Mavi Orman Perisi’ni Tilda Swinton’ın seslendireceğini öngörmek zor değil. Yönetmen daha öncesinde Mavi Orman Perisi’nin ölü bir kızın ruhu olacağını dile getirmişti.  Zaten yapım Guillermo del Toro’nun tüm filmlerinde olduğu gibi yine karanlık bir tona sahip olacak. Ayrıca hikâye diğer uyarlamalardan farklı olarak 1930’ların faşist Mussolini İtalya’sında geçecek.

David Bradley
David Bradley

Pinokyo Ne Zaman Çıkacak?

Ewan McGregor’un da Pinokyo’nun sesi için oyuncu kadrosundaki en büyük favori olduğunu söylemek gerek. Çağımız sinemasının önemli isimlerinden Christopher Waltz ve Ron Perlman’ın ise henüz hangi karakterleri seslendireceği bilinmiyor. İkilinin saf kukla karakterimizi kandıran tilki ve kedi ikilisi olması ihtimal dahilinde gözüküyor.

Konu sinemada Pinokyo uyarlaması olduğunda, birbirini tekrar eden ve aynı hikâyeyi küçük farklılıklarla anlatan onlarca film görmek mümkün. Gepetto’yu Roberto Benigni’nin canlandırdığı 2019 yapımından, Disney’in bugünlerde üzerinde çalıştığı 1940 yapımı animasyonunun “live-action” olarak yeniden çekilmesine kadar farklı birçok şirket hala Pinokyo’dan para kazanmanın yollarını arıyor.

- Reklam -
Guillermo del Toro
Guillermo del Toro

Film hakkında kısıtlı bilgimiz olsa da kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, del Toro’nun uyarlamasının tüm bu yapımlardan çok daha farklı olacağı. Her zaman olduğu gibi yine karanlığın sınırlarını zorlayan ve sürrealist fikirlere yer veren yönetmenin yeni filminin Netflix etiketiyle çıkacak olması da heyecanımızı arttırıyor.

Pinokyo yapımının tam tarihi henüz belli değil. Ancak 2021 yılında Netflix üzerinden seyirciyle buluşacağı biliniyor.

Peki del Toro’nun uyarlamasıyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Yeni Spider-Man Filminin Vizyon Tarihi Açıklandı

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the iron mask Arnold Schwarzenegger jackie chan

Arnold Schwarzenegger ve Jackie Chan Bir Arada: The Iron Mask

Mark Hamill - He-Man

Mark Hamill, Netflix’in He-Man Animesinde İskeletor’u Seslendirecek