in

Disney, Pinokyo Filmine Robert Zemeckis’i İstiyor

Disney, live-action Pinokyo filmi için yönetmen arayışını noktalamaya çok yakın. Forrest Gump’ın yönetmeni Robert Zemeckis projenin başına geçebilir.

Pinokyo
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Pinokyo filminin live-action uyarlaması için Forrest Gump, Who Framed Roger Rabbit? ve Back to the Future filmlerinden tanıdığımız Robert Zemeckis’i düşünüyor.

Disney, geçmişte kalan animasyonları live-action olarak yeniden uyarlamaya devam ediyor. Bu sefer de gözlerini Pinokyo’ya diken Disney yöneticileri kendilerine bir yönetmen aramaya başladılar. Özellikle Disney’in yeni çıkacak dizi ve film izleme platformu olan Disney+ ile birlikte içerik üretimi konusunda hızını iyice artıran şirket; aradığı yönetmeni bulmuş olabilir.

Paul King’den Vazgeçildi, Zemeckis Israrı ise Sürüyor

Andrew Mianove ve Chris Weitz’in yapımcılığını beraber üstlendiği filmin senaryosunu da yine Weitz kaleme alacak. Aslında daha önce Paddington filminin yönetmenliğini yapan Paul King yönetmen olarak düşünülse de daha sonra açıklanmayan sebeplerden ötürü ünlü yönetmen ile yollar ayrıldı.

- Reklam -

Şimdiyse yapımcı ekip Paul King’den sonra filme en başından beri dikkat kesilen Robert Zemeckis ile çalışmaya başlamak istiyor.

Back to the Future, Forrest Gump, Contact, Flight ve Who Framed Roger Rabbit? gibi başarılı filmlerden hatırladığımız ünlü yönetmen film için oldukça heyecanlı gibi.

Son zamanlarda Flight, Allied ve Welcome to Marwen gibi yetişkin drama filmlerine odaklanan Zemeckis şimdi de gerçek oyuncularla çekilecek bir Pinokyo filmi için beyaz perdeye geri dönmek üzere.

- Reklam -

Yine de Disney tarafından bakılacak olursa Aladdin ve Aslan Kral gibi animasyondan live-action’a uyarlanmış filmlerin başarısı ileride bu türde çok daha fazla yapım görebileceğimizi işaret ediyor.

Tahtadan bir oyuncağın, gerçek çocuk olmayı hak etmek için yaşadığı mücadeleyi anlatan Pinokyo filminin nasıl bir live-action uyarlaması olacağı ise şimdiden büyük merak konusu.

Carlo Collodi’nin romanı, daha önce defalarca animasyona ve farklı mecralara uyarlanmıştı.

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Uyarlanmamışmıydı zaten ? Benigni çekmişti hatta. Çok da iyiydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Falcon & Winter Soldier

Falcon & Winter Soldier’ın Çekimleri Başlıyor

Zamanın Resimli Kısa Tarihi

Zamanın Resimli Kısa Tarihi Yeniden Raflarda