in

Zamanın Resimli Kısa Tarihi Yeniden Raflarda

Bir süredir baskısı bulunmayan Stephen Hawking’in Zamanın Resimli Kısa Tarihi, ciltli olarak Alfa Kitap etiketiyle raflarda.

Zamanın Resimli Kısa Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

İngiliz evrenbilimci, astronom ve yazar Stephen William Hawking’in evrenin temel prensipleri üzerine sayısız çalışması var. Albert Einstein’dan günümüze, en başarılı teorik fizikçilerden birisi olarak anılan Hawking’in, önemli eserlerinden Zamanın Resimli Kısa Tarihi bir kez daha raflarda. Üstelik bu defa ciltli ve özel bir baskıyla birlikte.

Yurt dışında ilk olarak 1 Nisan 1988’de yayımlanan ve o zamandan günümüze kadar gerçek bir klasik haline gelen Zamanın Resimli Kısa Tarihi; 40 dile çevirildi ve dünya çapında milyonlarca okura ulaştı.

Yeni Baskıda Stephen Hawking’in Yeni Önsözü de Var

80’lerin sonundaki baskı, yıllar içinde yaşanan gelişmelerle kendisini geliştirdi. Profesör Hawking, kitabını daima güncel tutmayı başardı. Yapılan yeni gözlemler; Hawking’in vaktinde bulunduğu öngörüleri haklı çıkartır nitelikteydi.

- Reklam -

Kitabın daha sonra yayımlanan baskılarında yeni bölümler ve önsözler okurla buluşmaya devam etti.

Orijinal adı A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes olan ve Mehmet Ata Arslan tarafından dilimize kazandırılan ciltli baskının kapak tasarımı Begüm Çiçekçi tarafından yapıldı. 265 sayfalık eser, kuşe kâğıda basıldı. Kitabın düzeltisi Şahin Aslan’ın ellerinden çıktı.

- Reklam -

Ekim 2019 itibarıyla raflara gelen ciltli baskı; bir süredir okurla buluşamayan Zamanın Resimli Kısa Tarihi’ni arayanları sevindirecek gibi duruyor.

Stephen Hawking, geçtiğimiz sene mart ayında, 76 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Hem teknik hem popüler bilim hem de çocuklar için pek çok eser kaleme alan Hawking, bugün hâlâ en çok okunan bilim yazarları arasında.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pinokyo

Disney, Pinokyo Filmine Robert Zemeckis’i İstiyor

Game of Thrones

Clarke, Game of Thrones Finalinden Bahsetti