Menu
in

Roland Emmerich: “Marvel ve Star Wars, Film Endüstrimizi Mahvediyor”

Roland Emmerich, Marvel ve Star Wars filmleri hakkında konuştu. Independence Day ve Godzilla gibi yapımların yönetmeni, sektöre dair eleştirilerde bulundu.

Roland Emmerich, sinema endüstrisinin geldiği noktadan memnun değil. Ünlü yönetmen ve yapımcı, Marvel ve Star Wars filmlerinin sektöre zarar verdiğini düşünüyor.

Roland Emmerich, Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012 ve Kurtuluş Günü’nün devamı olan Independence Day: Resurgence filmi de dahil olmak üzere, son otuz yılı tanımlayan felaket filmlerinin birçoğunun arkasındaki yönetmen olarak biliniyor. Yönetmen şu sıralar vizyona yeni giren Moonfall filmiyle seyircilerin karşısına çıktı. Aksiyon filmleri ile adından söz ettiren ünlü yönetmen, daha önce farklı yönetmenlerin de yaptığı gibi süper kahraman yapımlarına dair eleştiri getirdi.

Hatırlanacağı üzere daha önce Martin Scorsese, Netflix’te yayınlanan The Irishman filminin tanıtımını yaparken de Marvel Sinematik Evreni’nin gerçek birer sinema filmleri olmadıklarını ve tema parkı standartında bir eğlence içeriği olduğunu söylemişti. Dune ile son zamanlarda adından söz ettiren Denis Villeneuve ve Alien serisi, Prometheus ve Blade Runner gibi kült bilimkurgu yapımlarına imza atan ünlü yönetmen Ridley Scott da benzeri açıklamalarda bulunmuştu. Hollywood film yapımcıları arasında, bu tarz devasa serilerin yaratıcılığı baskıladığına dair genel bir his var gibi görünüyor.

- Reklam -

Görünüşe göre bu yönetmen yaratıcılığı eksikliği Emmerich’in de paylaştığı bir duygu. Ünlü yönetmen, Den of Geek’e verdiği bir demeçte MCU ve DCEU’nun yükselişe geçtiği zamanlarda yapılmış orijinal bir aksiyon filmi çekmenin zor olup olmadığı soruldu. Soruya olumlu yanıt veren yönetmen Marvel, DC ve Star Wars yapımlarının hemen hemen tüm sektörü ele geçirdiği kaydetti.

Roland Emmerich: “Marvel, DC ve Star Wars Sinema Sektörünü Mahvediyor”

“Ah, evet. Çünkü doğal olarak Marvel, DC Comics ve Star Wars tüm sektörü hemen hemen devraldı. Bu stüdyolar sektörümüzü biraz mahvediyor çünkü artık kimse orijinal bir şey yapmıyor.”

Söyledikleri sadece bununla da kalmayan Emmerich, aynı zamanda Marvel gibi stüdyoların yılda en az dört filmle izleyicilerin karşısına çıktığı, yetmiyormuş gibi Disney Plus’a hazırladıkları dizilerle de izleyicilerini tanıdık hikâyelerini ve hikâye anlatımı markasını desteklemeye nasıl şartlandırdığına dikkat çekti. Emmerich’e göre bu, yeni bir fikri olan herhangi bir film yapımcısının seyircinin dikkatini çekmesini zorlaştırıyor. Ayrıca orijinal fikirlerden kolaylıkla sıyrılabilen tek yönetmenin The Dark Knight yönetmeni Christopher Nolan olduğunu belirtiyor.

Ya sizler Roland Emmerich’in bu sözlerine katılıyor musunuz? Yarından Sonra ve 2012 gibi filmlere imza atmış olan bu isim, söylediklerinde haklı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Den of Geek

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version