in

The Irishman, Netflix Kütüphanesindeki Yerini Aldı

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi yıldızları bünyesinde toplayan, Martin Scorsese’nin şimdiden çok konuşulan filmi “The Irishman” Netflix’e geldi.

The Irishman
The Irishman
- Reklam -
- Reklam -

Görkemli kadrosu ve dikkat çeken konusuyla uzun zamandır birçok sinemaseverin radarında olan The Irishman, Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Martin Scorsese’nin son filmi, bünyesindeki yıldız oyuncular ve işlediği hikâye nedeniyle büyük bir beklenti yaratmıştı. Bununla birlikte, özellikle son aylarda Scorsese’nin başlattığı, “Süper kahraman filmleri sinema mıdır?” tartışması gündemdeydi. Birçok insan, yönetmenin yeni filminden önce bu tip bir tartışmaya girmesinin bir reklam hamlesi olduğu görüşünü paylaştı. Öyle ya da böyle Scorsese filmden önce kendisinden bolca söz ettirdi. Sinema dünyasını adeta ikiye böldü.

the irishman netflix oyunculari

- Reklam -

Şimdiyse söz filmin kendisinde.

Yıldız Oyuncular The Irishman Filminde Buluşuyor

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi isimlerle kült mafya filmlerini yakından takip eden insanları büyük bir coşkuya sürükleyen kadro tercihi; kuşkusuz The Irishman filminin en dikkat çekici yönü.

Özellikle Keitel ve De Niro’nun bu filmdeki yeri Scorsese için oldukça ayrı olsa gerek. İkili, yönetmenin erken dönem filmlerinden olan ve yine bir mafya hikâyesinin konu edildiği 1973 tarihli Mean Streets filminde de rol almıştı. Şimdi, 46 yıl sonra De Niro ve Keitel yine bir mafya filminde. Üstelik yanlarında türün öne çıkan yapımlarına damga vurmuş Al Pacino ve Joe Pesci gibi yıldız isimler de var.

the irishman netflix robert de niro

Yapımdan dikkat çeken bir başka detay ise, Robert De Niro’nun kendi karakterinin farklı yaşlarını bir yaşlandırma tekniği eşliğinde yine kendisinin oynuyor olması.

- Reklam -

Film, Gerçek Bir Olayı Konu Alıyor

Charles Brandt tarafından yazılan I Heard You Paint Houses kitabından uyarlanan eser, ABD’deki organize suç dünyasına yakından bir bakış atmamızı sağlayacak. Gerçek bir hikâyeden yola çıkan kurgu, Jimmy Hoffa’nın gizemli bir şekilde ortadan kayboluşunu konu ediniyor.

The Irishman

3 saat 29 dakika uzunluğundaki filmde Frak “the Irishman” Sheeran karakterini Robert De Niro; Jimmy Hoffa’yı Al Pacino; Russell Bufalino’yu Joe Pesci; Angelo Bruno’yu ise Harvey Keitel canlandırıyor.

The Irishman Vizyona Girecek mi?

Oscar yarışına girebilmek için dünya çapında kimi önemli salonlarda kısıtlı bir süre vizyona giren yapım, Türkiye’de ne yazık ki salon bulamayacak.

The Irishman filmini izlemek isteyen hayranlar 27 Kasım 2019 tarihinden itibaren Netflix aracılığıyla yapıma erişebilecek.

The Irishman Filmi Fragman

YouTube video

Peki siz filmi nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Sopranos Efsanesinin Öncesini Anlatacak Filme Dair Her Şey

* The Wire: Televizyon Tarihinde Rönesans

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Akşam izliyeyim. Netflix filmleri çok kötü oluyor. Bu kadroyla da kötü iş çıkarmışlarsa yazık.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Film 3 saat olacakmış yahu, can mı dayanır buna.

  3. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    3 değil, 3.30. Hey maşallah. Sabah kahvaltıda aç, akşam yemeğinde bitsin.

  4. Avatar for _restlessness _restlessness dedi ki:

    Sinema salonlarının baskısı olmayınca 2 saate indirilsin ki daha fazla seans sokalım diye, Scorsese hiç kırpmadı herhalde filmi. :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lost Ember

Lost Ember: Hangi Hayvan Olsam?

Disney

Disney+, Netflix’in Sevilen Özelliğini Aktif Ediyor