in

The Irishman Belgeseli: Martin Scorsese’nin Son Filminin Kamera Arkası

The Irishman belgeseli yayında. The Criterion Collection’ın hazırladığı 36 dakikalık yapım, Martin Scorsese’nin son filminden kamera arkası görüntüler ve özel röportajlar içeriyor.

the irishman belgeseli netflix
- Reklam -
- Reklam -

The Irishman filminin yaklaşık 40 dakika süren belgeseli Youtube üzerinden yayınlandı. Geçen yılın en çok konuşulan ve Martin Scorsese tarafından yönetilen Netflix filmi, kamera arkası görüntüleri ve ekiple yapılan röportajlar ile geliyor.

Netflix Türkiye’de 2019’da en çok izlenen filmler arasında ikinci sırada olan The Irishman, oldukça ses getiren bir yapımdı. Hem uzunluğu hem de Scorsese’nin açıklamaları ile gündem olan yapım ayrıca Oscar ve Golden Globe’da da adaylıklar almıştı. Yılın sonlarına doğru yayınlanmasına rağmen birçok listede en iyi film sıralamalarında listenin üstlerinde yer almayı başarmıştı.

Toplamda 3 saat 29 dakika süren yapımdan gelen ilk raporlarda, izleyicilerin ancak %18’inin tek seferde filmi izlemeyi tamamlayabildiği de anlaşılmıştı. Öyle ki, uzunluğuyla dikkat çeken The Irishman için dizi gibi izleme rehberi bile hazırlanmıştı.

- Reklam -

Başrollerinde Robert de Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi önemli isimleri bulunduran The Irishman, Charles Brandt’in I Heard You Paint Houses isimli romanı sinemaya uyarlıyordu. Dilimize İrlandalı olarak çevrilen yapımda ABD’deki organize suç dünyasına daha yakından bir bakış atmamızı sağladı. Gerçek bir hikâyeden yola çıkan kurgu, Jimmy Hoffa’nın gizemli bir şekilde ortadan kayboluşunu konu ediniyordu.

the irishman belgesel

İşte şimdi, çıkışından yaklaşık bir yıl sonra filmin kamera arkası görüntülerinden ve ekiple yapılan röportajlardan oluşan bir belgesel geldi.

- Reklam -

The Criterion Collection’ın hazırladığı ve 36 dakika süren belgesel, Youtube’da ücretsiz olarak erişime sunuldu. Belgeselde Martin Scorsese’nin yanı sıra, Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi isimler de yer alıyor. Ayrıca kitabın yazarı Charles Brandt ile gerçekleştirilmiş bir röportaj bulunuyor.

Kamera arkası belgeseline aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Irishman Belgeseli | İZLE

YouTube video

Yayınlanan belgesel, filmin perde arkasıyla ilgili çok özel görüntüler de sunuyor. Hem Martin Scrosese hem de yıldız oyuncuların arasında nasıl bir bağ bulunduğu ve işlerini titizlikle yaptıkları görülebiliyor. Şu an için belgeselde sadece İngilizce altyazı seçeneği olduğunu da belirtelim.

Peki ya siz The Irishman’i izlediniz mi? Filmi nasıl bulmuştunuz? En önemlisi tek seferde izleyip bitirebilmiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peri Palas - Ömer Faruk Yazıcı

Peri Palas: Ömer Faruk Yazıcı’dan Gulyabaniler, Cinler, Oburlar ve Diğer Korkular

Wisteria: David Lynch Netflix Dizisi

Wisteria: David Lynch, Netflix Dizisi Çekecek