in

Wisteria: David Lynch, Netflix Dizisi Çekecek

Wisteria geliyor. David Lynch, dijital yayın platformu Netflix için bir dizi geliştirecek. Yapıma dair detaylar ise şimdilik açıklanmadı.

Wisteria: David Lynch Netflix Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Televizyon ekranlarına son olarak Twin Peaks: The Return ile gelen, sonrasında ise kısa filmler ile izleyicinin karşısına çıkan David Lynch, yeni projesi için Netflix ile anlaştı. Usta yönetmen dijital yayın platformu için Wisteria adlı yapımı geliştirecek.

90’lı yılların ikonik yapımı Twin Peaks’in altında imzası olan Inland Empire, Mulholland Dr., Dune, The Elephant Man, Eraserhead, Blue Velvet ve Wild at Heart filmleri ile tanınan usta yönetmen, şimdi de bir Netflix dizisi ile geliyor.

Son dönemlerde The Adventures of Alan R., Fire, Ant Head, What Did Jack Do? gibi kısa filmleri yöneten Lynch, şimdi bir Netflix dizisinin başına geçiyor.

- Reklam -

David Lynch imzasıyla bir Netflix projesinin geliştirilmekte olduğu uzun zamandır biliniyordu. Fakat projeye dair detaylar pek belli değildi. Production Weekly’nin aktardığına göre, Lynch’in projesi Wisteria adını taşıyor. Bu isim, proje için şimdilik kullanılan takma adı mı; yoksa yapım gerçekten de ileride bu adla mı ekrana gelecek şimdilik bilinmiyor. Wisteria, baklagil ailesinden çiçekli bir bitki türünün ismi.

David Lynch’in Yeni Projesi Wisteria Çekimleri Gelecek Yıl Başlayacak

Deneyimli yönetmen, yeni dizisinin çekimlerine Mayıs 2021 tarihinde başlayacak. Lynch’in hem yazıp hem de yönetmenliğini üstleneceği dizinin yapımcıları arasında Sabrina S. Sutherland (Twin Peaks, Inland Empire) de yer alıyor.

Dizinin konusu, oyuncu kadrosu ya da teknik ekibi hakkında bilgiler henüz paylaşılmış değil. Fakat çekimlerine 7 ay kalmış bir projenin, detaylarının yakın tarihte ortaya çıkması sürpriz olmaz.

- Reklam -

Wisteria: David Lynch Netflix Dizisi

Netflix, David Lynch ile birlikte bünyesinde yer verdiği A sınıfı yönetmenlere bir yenisini eklemiş oluyor. Kanal, geçen hatalarda David Fincher ile 4 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Roma (2018) filmi ile Alfonso Cuaron’u, The Irishman (2019) ile Martin Scorsese’yi ağırlayan Netflix; sinema dünyasına damga vurmuş yönetmenleri ailesine katmaya devam ediyor.

Wisteria ile birlikte David Lynch’in kanaldaki yeri tek yapımlık mı olacak, yoksa uzun soluklu bir anlaşma da beraberinde gelecek mi; bu sorunun yanıtını hep birlikte ilerleyen vakitlerde göreceğiz.

Peki siz Lynch imzalı yeni bir diziye ne diyorsunuz? Sizce nasıl bir yapım bizleri bekliyor? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the irishman belgeseli netflix

The Irishman Belgeseli: Martin Scorsese’nin Son Filminin Kamera Arkası

Mars Hak İddiası Lazer

Mars’ta “Hak İddia Etmek” İçin Her Gece Lazerle Gezegene Işın Gönderiyor