in

Mars’ta “Hak İddia Etmek” İçin Her Gece Lazerle Gezegene Işın Gönderiyor

Bir İngiliz doktor, Mars gezegeninde hak iddia etmek ve olası sömürgeleştirme planlarını engellemek için her gece lazerinin başına geçiyor.

Mars Hak İddiası Lazer
- Reklam -
- Reklam -

Bir İngiliz doktor, her gece lazer ışını ateşleyerek Mars üzerinde hak sahibi olmaya çalışıyor. Kızıl Gezegen’de huzurun sağlanıp savaş çıkmasının önüne geçmek adına, bir doktorun hayret veren kişisel çabası ile karşı karşıyayız.

İnsanlık olarak henüz Mars’a ayak basma fırsatımız olmadı. Ancak yaşanan son gelişmeler, Mars kolonizasyonunun çok da uzak bir ihtimal olmadığını gösteriyor. Elon Musk’ın SpaceX şirketi, Mars görevi için çalışmalarını sürdürüyor. NASA’nın da Kızıl Gezegen için ciddi planları var. Yalnızca Mars değil, Mars’ın uydusu Phobos da bu araştırmaların bir parçası.

Fakat bir de işin “kişisel boyutta” geliştirilen denemeleri var. 55 yaşındaki Doktor Phil Davies’in çalışması da, bir hayli “kişisel”. İlk bakışta kulağa oldukça çılgınca gelen bu planı, Davies oldukça makul sözlerle açıklıyor. Her gece bir lazer ışını ateşleyerek gezegende atmosfer yaratmayı hedefleyen Davies, bu hamlesiyle “uzay yasalarının aşınmasına karşı” mücadele verdiğini savunuyor. Davies’e göre mevcut uzay yasaları, herkesin gezegenler üzerinde hak iddia etmesine olanak sağladığını belirtiyor.

- Reklam -

Mars Hak İddiası Lazer

BM yönetmeliklerine göre, bir gezegenin bir kısmı üzerinde hak talep etmek için onun “sürekli kullanımına”, başka bir deyişle “yaşanmaya hazır hale getirilişinde” pay sahibi olmanız gerekiyor.

Doktor Phil Davies de bu pay için mücadelesini sürdürüyor.

Doktor Davies, Her Gece Devasa Lazer Işınlarını Mars Gezegenine Yönelterek Orada Bir Atmosfer Geliştirmeye Çalışıyor

Dr. Davies, lazer ışınlarıyla Mars’ta atmosfer yaratmayı, Mars’ı yaşanılabilir yaptığında ise orada hak iddia etmeyi planlıyor. Doktor, lazer çalışmalarını kayıt altına aldığını ifade ederken amacını ise ABD ya da Rusya’nın Kızıl Gezegen’e sahip olmasını engellemek olduğunu söylüyor.

Doktorun en büyük endişesi ise uzaydaki nükleer silahlanma olasılığı ve Kızıl Gezegen’de kurulacak uzay üssünün getireceği sıkıntılar.

- Reklam -

Dr. Davies, kullandığı lazerin Mars’a doğrudan etki edebileceğini savunuyor. 5,000 miliwatt’lık bu lazer, gündelik hayatta kullanılan “sinir bozucu” lazerlerden 10,000 kat daha kuvvetli. Doktor Davies, Mars’a giden 86,277 milyon kilometrelik yol kat eden ışınların oraya ulaşmak için 3-4 dakika harcadığını da ifade ediyor.

Mars Hak İddiası Lazer

Davies, mücadelesini Yüksek Mahkeme, Temyiz Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aracılığıyla yürütüyor.

Kampanyasının amacı gezegenlerin sömürülmesine engel olmak. Bu nahif hamle, dev şirketlerin ve büyük devletlerin uzay yarışındaki yolunu tıkar mı bilinmez. Ancak Doktor Davies’in kişisel çabaları, kamuoyunda geniş yer tutmuş durumda.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bireysel olarak uzayın “sömürgeleştirilmesini” engellemek mümkün mü? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Lad Bible

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wisteria: David Lynch Netflix Dizisi

Wisteria: David Lynch, Netflix Dizisi Çekecek

The Queen’s Gambit Satranç

The Queen’s Gambit Sonrası Satranç Seti Satışları Tavan Yaptı