in

The Last Duel: Ben Affleck ve Matt Damon’ın Öpüştüğü Sahne Neden Çıkartıldı?

The Last Duel hakkında yeni açıklamalar, Ridley Scott imzalı filmin ilk senaryosunda Ben Affleck ve Matt Damon’ın öpüştüğü bir sahneyi ortaya çıkartıyor.

the last duel Ben Affleck Matt Damon öpüşme sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

The Last Duel filmi sonunda izleyiciyle buluşuyor. Ridley Scott imzalı Son Düello’nun tanıtım faaliyetleri sırasında başrollerden Ben Affleck, yapıma dair dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Ünlü oyuncu, kendisinin senaryo gereği Matt Damon ile öpüşmesi gerektiğini ancak bu sahnenin sonradan hikâyeden çıkartıldığını söyledi.

Blade Runner, Gladiator ve Alien gibi kült filmlere imza atan Ridley Scott son olarak The Last Duel ile izleyicinin karşısına çıkıyor. Son Düello, 1300’lü yıllarda Fransa’da yaşayan ve Matt Damon tarafından canlandırılan Jean de Carrouges’un son düellosunu konu alıyor. Carrouges’un Adam Driver’ın oynadığı Jacques Le Gris ile gerçekleştirdiği bu düello, aynı zamanda Fransa’nın resmi olarak kayıtlara geçen en son düellosu olma özelliğini de taşıyor. Ben Affleck ise Kont Pierre d’Alençon isimli bir Fransız soyluyu canlandırıyor.

Ben Affleck ET Online’a verdiği röportajda senaryonun ilk yazılan versiyonunda Matt Damon’ı öpmesi gerektiğini fakat bu sahnenin Ridley Scott tarafından fazla dikkat dağıtıcı olacağı düşünülerek kaldırıldığını söyledi. Bunun yerine ikili arasındaki sahne Damon’ın diz çökeceği şekilde yeniden tasarlanmış.

- Reklam -

the last duel Matt Damon

Sahne ile ilgili Affleck şunları kaydediyor:

“Ridley Scott öpüşme sahnesinin izleyiciler için çok dikkat dağıtıcı olacağını söyledi ve yönetmen olarak bu içgüdülerinde de oldukça haklı.”

Matt Damon ise rol arkadaşının bu açıklamasının üzerine “Bu, ekranlardaki ilk öpüşmemiz olurdu,” şeklinde esprili bir yanıt veriyor. Affleck de bu sahne için izleyicilerin biraz daha beklemek zorunda olduklarını kaydediyor.

The Last Duel Filmi Tarihi Gerçeklerden Esinleniyor

Yönetmen koltuğunda Ridley Scott’ın bulunduğu film, Norman şövalyesi Jean de Carrouges’un Yüzyıl Savaşları’na katılmasıyla açılıyor. Savaştan döndüğünde yakın arkadaşı Jacques le Gris’in karısına tecavüz etmekten suçlandığını öğreniyor, fakat kimse Carrouges’un karısına inanmıyor. Bunun üzerine şövalye Fransa kralına gidiyor. Kral ise iki adamın düello yapmasına karar veriyor. Le Gris düellodan galip ayrılırsa bütün suçlamalar düşürülecek ve aynı zamanda Carrouges’un karısı kazığa bağlanarak yakılacak. İşte ilhamını tarihi olaylardan alan Son Düello filminin konusu kısaca bu şekilde.

- Reklam -

Filmin oyuncu kadrosunda Matt Damon, Adam Driver ve Ben Affleck’e Harriet Walter, Jodie Comer, Alex Lawther, Marton Csokas ve William Houston gibi isimler eşlik ediyor.

The Last Duel Fragmanı: Yeni Ridley Scott Filmi

The Last Duel filmi 15 Ekim 2021 tarihi itibarıyla Türkiye’de vizyona girdi.

Siz The Last Duel filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: ET

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hunter X Hunter Anime 10 Yaşında

Hunter x Hunter Animesi 10. Yılını Özel Bir Çizimle Kutladı

wes anderson tren vagon tasarımı

Wes Anderson Tren Vagonu Tasarladı: Biletler 545 Dolardan Başlıyor