in ,

“House of the Dragon” Yaratıcısı, 2. Sezon Açılışında Yapılan Kan ve Peynir’in Hikâyesindeki Değişikliği Savundu

House of the Dragon 2. sezon 1. bölüm “A Son for a Son”daki Kan ve Peynir olayında gidilen değişikliğe dair dizinin yaratıcısından açıklama gecikmedi.

House of the Dragon 2. Sezon 1. Bölüm Kan ve Peynir Değişikliği
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon 1. bölüm A Son for a Son yayına girdi. Hayranlar ise Kan ve Peynir olarak anılan ikilinin hikâyesindeki değişikliğe tepki gösterdi.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones dizisi 2019’da final yaptı. Tahtın yeni varisi ise HBO imzalı spin-off House of the Dragon oldu. Öncül macerada olduğu gibi, yeni dizi de kaynak materyalden bazı farklılıklar içeriyor.

Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) isimli kurgu dışı kitabına dayanan House of the Dragon, ilk sezonuyla 2022 yılında yayına başlamıştı. Bu geniş kapsamlı öyküyü ayrıntılı bir TV dizisine adapte etmek, karakterleri derinlemesine işlemek ve bazı belirsiz olay örgülerinde son kararı vermek showrunner Ryan Condal ve ekibine düştü.

- Reklam -

House of the Dragon 2. Sezon 1. Bölüm Kan ve Peynir Değişiklik

16 Haziran 2024 tarihinde prömiyer yapan House of the Dragon 2. sezon, ilk bölümü A Son for a Son ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Bölümde kaynak materyalden farklı düşen bazı değişiklikler ise okurların dikkatinden kaçmadı.

Condal, ET Online’a verdiği bir demeç sırasında Martin’in eserini olabildiğince sadık bir şekilde uyarlamayı amaçladığını kaydetmişti. Ünlü yapımcı sözlerine, “Dizinin farklı gereklilikleri var. Çünkü bu bir tarih kitabının uyarlaması. Ama hayır. Planımız George’un tarihini metindeki hâliyle sadık bir şekilde yansıtmak,” şeklinde devam etmişti.

Condal’ın bu demeci sonrası, hayranlar arasında House of the Dragon 2. sezon, ilk bölümü A Son for a Son’daki Kan ve Peynir (Blood and Cheese) olayındaki değişikliğe tepki gösterenler oldu.

Haberin devamı, dizi ve kaynak materyal hakkında spoiler içermektedir.

House of the Dragon 2. Sezon 1. Bölüm

A Son for a Son, kaynak materyalde Kan ve Peynir olarak bilinen ikilinin Kızıl Kale’ye sızarak Lucerys Velaryon’un ölümünü intikam almak üzere Jaehaerys’i annesi Kraliçe Helaena’nın önünde öldürmeleriyle sona eriyor.

Kitapta, Kan ve Peynir Helaena’ya iki oğlundan Jaehaerys mi yoksa küçük oğlu Maelor’un mu ölmesini istediğini soruyor. Helaena seçimini yaptıktan sonra ise, Helaena’nın seçmediği çocuğu öldürüyorlar. Dizide, Maelor yok. Bu sebeple olaylar farklı gelişiyor.

Ryan Condal, “House of the Dragon” 2. Sezon 1. Bölümdeki Kan ve Peynir Olayını Açıklıyor

Condal, The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Kitabı aşmaya çalışmaktan çok, bulunduğumuz yerin pratik gerekliliğiyle ilgiliydi. Birinci sezonun kapsadığı tarih döneminin uzunluğu göz önüne alındığında, bu hâlâ sıkıştırılmış bir zaman dilimi. Kitap 30 yılı aşkın bir süreyi kapsarken, biz bunu 20 yıla sıkıştırdık. Bu kararın yan etkilerinden biri de Rhaenyra ve Daemon’un çocuklarının kitapta olduğundan çok daha genç olmaları. Helaena ve Aegon’un çocukları da öyle. İki nesil çocukları olacak kadar uzun süredir birlikte değiller. Bu yüzden Maelor henüz yok ve sadece ikizlerimiz var.

- Reklam -

“Bu noktadan yola çıkarak Kan ve Peynir’i televizyon için heyecan verici bir sekans hâline getirmeye çalıştık. Onu onların bakış açısından anlatmaya ve yanlış giden bir haydutluk hikâyesi gibi yapmaya karar verdik. Kitapta ise olaylar tamamen Helaena ve Alicent’ın bakış açısından tasvir ediliyor. Kan ve Peynir Helaena’nın karşısına çıkıyorlar ve o, hikâyelerinin üçüncü perdesidir. Amaç Daemon’un hedef olarak adını verdiği Aemond’u ararken gerilim ve korku yaratmaktı. İki suçluyu altın dolu bir odaya koyduğunuzda işler ters gidebilir.”

House of the Dragon 2. Sezon 1. Bölüm Kan ve Peynir

Daemon Yerine Jaehaerys’in Öldürülmesi

Condal’a ayrıca Daemon’un dizide Kan ve Peynir’e tam olarak ne emir verdiğini neden duyulmadığı da soruldu. İlk olarak Aemond Targaryen’i bulup öldürmelerini söyledi. Ama Peynir, eğer Aemond’u bulamazlarsa B planı olup olmadığını sorduğunda Daemon yalnızca gülümsemekle yetindi. Condal şu yanıtı verdi:

“O anı kasıtlı olarak kestik çünkü Matt Smith’in onlara attığı bakış beni ürkütüyor. Onlara kesinlikle bir tür talimat verdi ve bir dereceye kadar, ‘bir oğul için bir oğul’ dediğini odada tartıştıklarını duyuyoruz. Daemon’un belki onlara, ‘Boş dönmeyin,’ dediğini hayal edebilirsiniz. Yoruma açık bıraktık.”

Helaena’nın Tepkisi

Condal, Helaena’nın tepkisi hakkında ise şöyle konuşuyor:

“Bu sahnede gördüğünüz çok insani bir tepki. Bu bir şok ve peşinden geleceklerini düşünerek paniğe kapılıyor. Sonra merdivenlerin dibine geldiğinde, ’Tamam, nereye gitmeliyim? Şimdi nereye gitmeliyim?’ diye merak ediyor. Hayatı için koşuyor ve bir sonraki adımda nereye gideceğini anlamaya çalışıyor.”

House of the Dragon 3. Sezon Onayı

Emmy ödüllü dizinin yeni bölümü 23 Haziran 2024 tarihinde yayınlanacak.

House of the Dragon dizisindeki Kan ve Peynir sahnesini siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Beni pek tatmin etmedi açıklaması. Kraliçe ikizlerden sonra pekala küçük bir oğlan da doğurabilirdi. Ayrıca Daemon’ın emrini açık bırakmaları pek hoşuma gitmedi şahsen. Kitaplarda açıkca Aegon’un oğlunun ölüm emrini veriyor. Dizide de böyle olması gerekirdi bence. Her iki tarafın da ne kadar ileri gidebileceğini görüyoruz bu sayede. Zaten ilk sezonda da “aman ejderhamı kontrol edemedim yanlışlıkla oldu” olayı da kötü olmuştu. George Martin tamamen kara yazmıyor karakterleri, gri yazar. Bu dönem ise herkes fazla koyu bir gri. Bunu açıkça görmek istiyorum ben izleyici olarak. Ayrıca sahne değiştirilmesine rağmen değiştirilmiş haliyle de tatmin etmedi beni. Tabi bu konuda gerçeği bildiğim için pek nesnel bakamayacağım. Her ne kadar Ateş ve Kan kitabında anlatılanlar da şaibeli olsa da kritik noktaların bu kadar farklı olması hoşuma gitmiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blue Beetle Animasyon Dizisi ile Geri Dönüyor

DC’nin Genç Süper Kahramanı “Blue Beetle”, Animasyon Dizisi ile Geri Dönüyor

Dünya "Teknik Olarak" Güneş'in Yörüngesinde Dönmüyor

Dünya “Teknik Olarak” Güneş’in Etrafında Dönmüyor: Peki Gerçekte Ne Oluyor?