in ,

“Jujutsu Kaisen” Mangası, Yaratıcısının Hastalığı Nedeniyle Ara Veriyor

“Jujutsu Kaisen” mangasının hayranları için üzücü haber. Serinin yaratıcısı Gege Akutami’nin ani gelişen hastalığı nedeniyle popüler manga iki haftalığına ara verecek.

Jujutsu Kaisen Mangası Ara Veriyor
- Reklam -
- Reklam -

Jujutsu Kaisen, yaratıcısı Gege Akutami’nin sağlık sorunları nedeniyle kısa bir süreliğine ara vermek zorunda kaldı. Shonen Jump dergisinden yapılan açıklamaya göre mangakanın ani rahatsızlığı sebebiyle maceranın yeni sayısı iki hafta süreyle ertelenecek.

Japon manga dünyasının en çok ses getiren yapıtlarından biri olan Jujutsu Kaisen’in 262. bölümünün yayınlanmasının ardından, Weekly Shonen Jump dergisi duyuruyu yaparak Gege Akutami’nin sağlık durumu hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Derginin 29. sayısında başlayan bu ara, 31. sayıyla birlikte sona erecek.

Jujutsu Kaisen, şu an Shinjuku Showdown Arc’ın son aşamalarında ve hikâyenin en heyecanlı noktalarından birindeydi. Gojo ile Sukuna arasındaki büyük kapışmanın ardından tüm büyücüler en güçlü düşmana karşı mücadelelerine devam ediyor. 261. bölümde büyük bir olay örgüsü değişikliği yaşanmış, Yuta Gojo’nun bedenini ele geçirmişti ve her şeyi feda etmeye hazır görünüyordu.

- Reklam -

262. bölümde bu çarpıcı hikâye devam ediyor. Ancak bölümün sadece 7 sayfa uzunluğunda olması hayranların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu.

"Jujutsu Kaisen" Mangası, Yaratıcısının Hastalığı Nedeniyle Ara Veriyor

Bir sosyal medya kullanıcısı Gege Akutami’nin ani hastalığı nedeniyle verilen araya dair endişelerini şu sözlerle paylaştı:

“Çift sayfa renklendirme, cilt kapağı, WSJ dergi kapağı ve bir bölüm… Evet, bu ara ona gerçekten lazımdı. Umarım dinlenir.”

Başka bir hayran ise şöyle dedi:

“Umarım çabucak iyileşir. Ona hızlı bir iyileşme süreci diliyorum.”

- Reklam -

“Jujutsu Kaisen” Mangası 2 Haftalık Ara Verdi: Benzer Bir Durum Diğer Ünlü Serilerin Başına da Gelmişti

Yaratıcının hastalığı sonrası özellikle Gojo’nun ölümüyle birlikte bazı kesimlerden gelen tepkilere karşı da hayranlar, Akutami’yi savunarak desteklerini dile getirdi.

Manga dünyasında, mangakaların sağlık sorunları nedeniyle çalışmalarına ara vermeleri ise nadir görülen bir durum değil. My Hero Academia’nın yaratıcısı Kohei Horikoshi de şubat ayında benzer bir durum nedeniyle iki haftalık bir ara vermişti. Hunter x Hunter serisinin yaratıcısı Yoshihiro Togashi ise kronik bel ağrıları yüzünden sık sık serisine ara vermek zorunda kalmıştı.Bu gibi sağlık sorunları yaratıcıların üzerindeki ağır iş yükünün bir yansıması olarak görülüyor.

Jujutsu Kaisen Manga

Jujutsu Kaisen’in anime versiyonu Crunchyroll, Netflix ve Hulu gibi platformlarda yayınlanmaya devam ediyor. Manganın İngilizce dağıtımı ise Viz Media tarafından yapılıyor. Manga hayranları ayrıca Studio MAPPA’nın Culling Game hikâyesini uyarlayacağı haberini bekliyorlar. Ancak bu uyarlamanın yeni bir TV sezonu mu yoksa Chainsaw Man tarzında bir film mi olacağı henüz net değil.

Manga dünyasından sanatçıların yaşadığı zorluklara dair sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kötü Kızlar - Camila Sosa Villada

Arjantinli Yazar Camila Sosa Villada’nın “Kötü Kızlar” Romanı Türkçe Raflarında

Yeni Zelanda'daki "Yürüyen Ağaç" Entlere Benzetildi

“Yüzüklerin Efendisi”nin ‘Entler’i Yeni Zelanda’da Hayat Buldu: ‘Yürüyen Ağaç’ Bölge Halkının İlgisini Topluyor