in , ,

18. Yüzyılda Geçen Fransa Yapımı Vampir Filmi “Le Vourdalak” için Yeni Fragman Yayınlandı

“Le Vourdalak” filmi için yeni bir fragman paylaşıldı. Fransız yönetmen Adrien Beau imzasını taşıyan yapım Aleksei Tolstoy’un gotik romanından uyarlanıyor.

Le Vourdalak - Vampir Filmi - Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Le Vourdalak filmi ABD’de vizyona girmeye hazırlanıyor. Yönetmenliğini Adrien Beau’nun üstlendiği yapım, Bram Stoker’ın Dracula eserinden önce kaleme alınmış ve vampir edebiyatının klasikleri arasında yer alan Rus yazar Aleksei Tolstoy’un eserinden uyarlanıyor.

Le Vourdalak filmi dünya prömiyerini Eylül 2023’te Venedik Film Festivali’nde yaptı ve ardından çeşitli ülkelerin festivallerinde gösterime girdi. Fransa’da da izleyicilerin karşısına çıkan yapım bu yaz ABD’de de sinema salonlarına konuk olmaya hazırlanıyor.

ABD yolculuğu öncesi yeni bir fragman ile kendisini hatırlatan yapım, oyuncu kadrosunda Kacey Mottet Klein, Ariane Labed ve Grégoire Colin gibi isimler barındırıyor.

- Reklam -

Le Vourdalak Filmi ile Vampir Sineması Yeni Bir Bağımsız Yapım Kazanıyor

Dönem temalı vampir gerilim filmi Le Vourdalak, ABD’de The Vourdalak adıyla izleyicilerin karşısına çıkmayı planlıyor.

Yapımın ABD dağıtım haklarını satın alan Oscilloscope Laboratories, filmi 28 Haziran 2024 tarihinde gösterime sokmak için gün sayıyor.

Le Vourdalak - Vampir Film - Fragman

Le Vourdalak filminin konusu şu sözlerle özetleniyor:

“Fransa Kralı’nın asil elçisi Marquis d’Urfé, kırsal bir bölgede saldırıya uğrayıp terk edildiğinde kendisini ürkütücü, izole bir malikânede sığınacak yer bulur. Malikâne sakinleri onu içeri almakta isteksiz davranır ve babaları Gorcha’nın yakın zamanda dönmesini beklerken garip davranışlar sergilerler. Ancak başlangıçta sadece garip görünen durum, Gorcha döndüğünde ve artık kendisi gibi görünmediğinde tam anlamıyla bir kâbusa dönüşür…

Film, Bram Stoker’ın Dracula’sından yaklaşık yarım yüzyıl önce Rus yazar Aleksei Tolstoy’un La Famille du Vourdalak (Vourdalak Ailesi) isimli gotik novellasından uyarlanıyor.

Le Vourdalak - The Vourdalak - Vampir Filmi - Fragman

- Reklam -

Filmin senaryosunu Adrien Beau ile Hadrien Bouvier kaleme alıyor. Beau yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor:

“İlk uzun metrajlı filmimin ABD’de gösterime girmesi için Oscilloscope’un harika ekibiyle ortaklık kurmaktan heyecan ve onur duyuyorum. Le Vourdalak başkalarıyla ve beyaz perdede deneyimlenmesi gereken bir film ve bu ayın ilerleyen günlerinde Amerikan izleyicilerinin bu fırsata sahip olacağından dolayı çok mutluyum.”

Le Vourdalak Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

“Le Vourdalak filmi Türkiye’de vizyona girecek mi?” sorusu ise henüz yanıt bulmadı.

İlginizi çekebilir: En İyi Vampir Filmleri

Film hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blue Lock Epsiode Nagi Türkiye'de Vizyona Giriyor Fragman

“Blue Lock” Filmi Türkiye’de Vizyona Giriyor: İşte Türkçe Altyazılı Fragman

2023 Nebula Ödülleri Kazananları

Spekülatif Kurgunun Öncü Ödüllerinden Nebula Awards’ın 2023 Yılı Kazananları Belli Oldu