in , ,

“Simpsonlar” Dizisinde Marge Simpson’ı Seslendiren Nancy MacKenzie Hayatını Kaybetti

Latin Amerika’da Marge Simpson karakterini seslendirdiği “Simpsonlar” ile tanınan Nancy MacKenzie 81 yaşında hayatını kaybetti.

Nancy MacKenzie - Marge Simpson Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Latin Amerika pazarı için Simpsonlar dizisinde Marge Simpson’ı seslendiren Nancy MacKenzie yaşamını yitirdi. Peri ve Meksika kökenli sanatçı, 81 yaşında hayata veda etti.

Nancy MacKenzie, The Matrix filmindeki Trinity de dahil olmak üzere birçok ikonik karakteri Latin Amerika için seslendirmişti.

Sanatçının ölüm haberi, Simpsonlar’n Latin Amerika versiyonunda Lisa ve Bart’ı seslendiren Patricia Acevedo ve Claudia Motta tarafından sosyal medya aracılığıyla duyuruldu. Acevedo Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Simpson Ailesi’nin çocukları (Lisa ve Bart) olarak sevgili annemiz Marge Simpson’ın (Nancy MacKenzie) ölümünü derin bir üzüntüyle duyuruyoruz. Huzur içinde yat, seni asla unutmayacağız,” ifadelerine yer verdi.

- Reklam -

Nancy MacKenzie - Marge Simpson

Nancy MacKenzie 15 Sezon Boyunca “Simpsonlar”ın Latin Amerika Dublajında Marge Simpson’ın Sesi Olmuştu

Nancy MacKenzie, dünyaca ünlü çizgi dizinin ilk 15 sezonunda Latin Amerika için Marge Simpson’ın İspanyolca dublajını gerçekleştirmişti. Ölüm haberinin ardından yapımda Homer’ı seslendiren Humberto Vélez de MacKenzie hakkında bir paylaşımda bulundu ve, “Birlikte onlarca saat çalıştık ve seyahat ettik. Bir ömür kadar. Ölümün beni çok üzdü. Ama hayat sevgini, özgür olma arzusunu ve hayatı dolu dolu yaşama tutkunu daima hatırlayacağım,” dedi.

MacKenzie, Peru’da doğdu ancak 20’li yaşlarında Meksika’ya taşındı. Burada sahne ve TV dünyasına adım attı. Elli yılı aşan kariyeri boyunca birçok Meksika dizisinde rol aldı. Ayrıca Bette Midler, Diane Keaton, Sigourney Weaver ve Judi Dench gibi ünlü aktrisleri de seslendirdi.

Nancy MacKenzie - Marge Simpson Roller

- Reklam -

Tüm bu isimlere rağmen MacKenzie’nin adını en çok duyuran işler çoğunlukla İspanyolca dublajlı çizgi filmler oldu. Disney’in ikonik kötüsü Cruella de Vil, Scooby-Doo’da Daphne ve anime dizisi Sailor Moon’da Sailor Galaxia hayat verdiği çizgi karakterler arasında yer aldı.

Aktris ayrıca, Simpsonlar dizisinin 4. sezonunda Krusty Gets Kancelled isimli bölümde Elizabeth Taylor’ın İspanyolca dublajını da üstlenmişti.

Marge Simpson rolü ile hatırlanan Nancy MacKenzie hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC


Kayıp Rıhtım’ı Google News, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Smile 2 Filminden İlk Fragman Yayında - Türkçe Altyazılı

Gülümseyen Suratlar Geri Dönüyor: Korku Filmi “Smile 2″dan İlk Fragman

My Dad the Bounty Hunter 3. Sezon için İptal Kararı Çıktı

Netflix’in %100 Tam Puanlı Animasyon Dizisi “My Dad the Bounty Hunter”, 2. Sezonun Ardından İptal Edildi