in ,

Hugh Jackman ve Jodie Comer’lı “The Death of Robin Hood” Filminin Haklarını A24 Aldı

“The Death of Robin Hood” filmi A24 stüdyosuna emanet edildi. Yapımın başrollerinde ise Hugh Jackman ve Jodie Comer var.

The Death of Robin Hood Film - A24 - Hugh Jackman ve Jodie Comer
- Reklam -
- Reklam -

Bağımsız film stüdyosu A24, The Death of Robin Hood filminin haklarını satın aldı. Hugh Jackman’ın efsanevi masal kahramanını canlandıracağı yapım için ciddi bir teklif savaşı verildi.

İngiliz folklorunun en ünlü hikâyelerinden olan Robin Hood, “zenginden alıp fakire veren bir halk kahramanı” olarak akıllarda yer edinmişti. Bugüne dek birçok kitaba, filme, diziye ve video oyununa konu olan karakter; şimdilerde yeni bir uyarlamanın merkezinde yer almaya hazırlanıyor.

The Death of Robin Hood (Robin Hood’un Ölümü) olarak adlandırılan filmin başrollerinde The Prestige, X-Men, Logan ve Les Misérables gibi yapımlarla tanınan Hugh Jackman ile The Last Duel, Killing Eve ve The Rise of Skywalker’la adından söz ettiren Jodie Comer yer alıyor.

- Reklam -

Robin Hood

“The Death of Robin Hood” Filmi Cannes’ın Popüler Projeleri Arasındaydı

A24, bu yılki Cannes Film Festivali’nin en popüler projeleri arasında yer alan The Death of Robin Hood’un ABD haklarını satın aldı. Sherwood Ormanı’nda geçen filmde yönetmen koltuğuna eleştirmenlerce beğenilen Pig ile yeni Sessiz Bir Yer filmi A Quiet Place: Day One’ı çeken Michael Sarnoski geçecek.

Yeni film Robin Hood’un “suç ve cinayet dolu bir geçmişle mücadele ettiği” bir alternatifte geçecek. Errol Flynn’in canlandırdığı eski versiyonlardaki neşeli hayduttan farklı olarak yeni Hood “savaş yorgunu bir yalnız” olarak tasvir edilecek. Karakter kendisini gizemli bir kadının ellerinde ağır yaralı hâlde bulacak ve kadın ona bir kurtuluş şansı sunacak.

The Death of Robin Hood’un prodüksiyonu 2025’te başlayacak. A24 filmin ABD dağıtımını üstlenecek.

- Reklam -

The Death of Robin Hood Filmi - A24 - Hugh Jackman ve Jodie Comer

Filmin arkasındaki Lyrical Media, Ryder Picture Company ve A24, kısa süre önce Adam Wingard imzalı aksiyon gerilim filmi Onslaught için de işbirliğine imza atmıştı.

Lyrical Media yapımın finansmanını sağlarken Aaron Ryder ve Andrew Swett, Ryder Picture Company çatısı altında Alexander Black ile birlikte Lyrical Media adına yapımcılık yapacak.

The Death of Robin Hood filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evrenin Yerçekiminde Anomali Keşfedildi

Kozmik Hata: Bilim İnsanları Evrenin Yerçekiminde Bir Anomali Keşfetti

Live-Action Moana Filmi Çekim Tarihleri Belli Oldu (Video)

Dwayne Johnson, Live-Action “Moana” Filmi Çekimlerinin Ne Zaman Başlayacağını Duyurdu (Video)