in , , ,

“Spirited Away” Animatörlerinden Yoshiyuki Momose’nin “The Imaginary” Filminden İlk Fragman

The Imaginary filminden ilk fragman paylaşıldı. Yoshiyuki Momose imzalı anime macerası, Netflix üzerinden yayına girecek.

The Imaginary Anime Film Fragman 2024
- Reklam -
- Reklam -

The Imaginary filmi hakkında ilk fragman Fransa’daki Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde paylaşıldı. Yapımın arkasındaki Yoshiyuki Momose, Hayao Miyazaki imzalı Spirited Away’in de animatörleri arasında yer alıyor.

Orijinal adı Yaneura no Rajâ olan The Imaginary filmi, dünya prömiyerini Japonya’da 15 Aralık 2023 tarihinde yaptı. Filmin uluslararası dağıtımı için Netflix ile anlaşan Studio Ponoc; Annecy’deki festivalde yapımı tanıtmak üzere bir fragman yayınladı.

Unutulmuş hayali arkadaşların yaşadığı ve iş bulduğu Hayali Şehir’de geçen macera, izleyicileri Miyazaki yapımlarından hatırlayabilecekleri fantastik bir dünyaya davet ediyor.

- Reklam -

The Imaginary Anime Film Fragman

The Imaginary Filmi Netflix’te Yayınlanacak

Filmin batı dünyasındaki dağıtımını üstlenen Netflix, yapıma dair yeni bilgiler de paylaştı. Fragmanla beraber İngilizce dublaj kadrosu da açıklanan yapımın seslendirme ekibinde Louie Rudge-Buchanan (Crosshairs), Evie Kiszel (Eggshell), Hayley Atwell (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One), LeVar Burton (Star Trek: The Next Generation), Kal Penn (Smile), Jeremy Swift (Ted Lasso), Sky Katz (Surviving Summer), Jane Singer (Batman: The Brave and the Bold), Ruby Barnhill (The BFG), Roger Craig Smith (Sonic Boom), Courtenay Taylor (Relentless) ve Miles Nibbe (Middlehood) gibi isimlerin yer aldığı bildirildi.

The Imaginary Konusu

A.F. Harrold’ın 2014 tarihli aynı isimli romanından uyarlanan The Imaginary, Amanda adlı genç bir kız ile hayali arkadaşı Rudger’ın maceralarını takip ediyor. Sadık dostlar, günlerini Amanda’nın tavan arasındaki üs kamplarından diğer dünyaları keşfederek geçiriyorlar ve sonunda daha önce keşfedilmemiş bir hayali dünyaya rastlıyorlar. Ancak yeni buldukları evleri kötü niyetli bir tehdit tarafından saldırıya uğradığında ikili, artık arkadaşları olarak kabul ettikleri tüm hayali yaratıkları yok olmaktan kurtarmak için bir yol bulmak zorunda kalıyorlar.

The Imaginary Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Seslendirme kadrosu ve fragmanla birlikte gelen görüntüler, Amanda ve Rudger arasındaki sıkı dostluğu, yol boyunca tanıştıkları hayali arkadaşları ve Hayali Şehri yok etmeyi planlayan iki antagonisti tasvir ediyor.

Yayınlanan tanıtımda Amanda ve Rudger, The Imaginary filminde maceraya atılıyor. Geçmiş hikâyesini ve varlığını Amanda’ya nasıl da borçlu olduğunu açıklayan Rudger, fragmanın anlatıcısı olarak izleyicileri ikilinin nasıl bir bütün hâline geldiklerine dair bilgi veriyor.

- Reklam -

The Imaginary Anime Film Fragman 2024 - Netflix - Yaneura no Rajâ

Anime Filmi Yapım Ekibiyle de Dikkat Çekiyor

Mary and the Witch’s Flower adlı uzun metrajlı filmiyle tanınan Studio Ponoc’un son filmi The Imaginary, arkasında iddialı bir yaratıcı ekip barındırıyor.

Studio Ghibli’nin eleştirmenlerce beğenilen filmi Grave of the Fireflies’ın yaratıcılarından biri olan Yoshiyuki Momose, projenin yönetmeni olarak görev yapıyor. Momose aynı zamanda Miyazaki’nin Spirited Away filminin de animatörleri arasında bulunuyor.

Romanı senaryoya uyarlayan ve aynı zamanda filmin yapımcılığını üstlenen isim ise Yoshiaki Nishimura. Nishimura, daha önce Studio Ghibli’de baş yapımcı olarak görev yapmış ve Studio Ponoc’u kurmadan önce iki Akademi Ödülü adaylığı kazanmış bir isim.

The Imaginary filmi 5 Temmuz 2024 tarihinde Netflix’te gösterime girecek.

Yapım hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Watchmen Animasyon Filmi Fragman

Alan Moore Klasiği “Watchmen” Animasyon Filmi Oluyor: İşte İlk Fragman

Delicious in Dungeon 2. Sezon Onayı

Netflix’in “Delicious in Dungeon” Animesi 2. Sezon Onayını Aldı