in ,

Will Smith, “Resistor” ile Yıllar Sonra Bilimkurgu Türüne Geri Dönüyor

Will Smith, yeni bir bilimkurgu filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyuncu, Resistor adlı maceranın başrolünde yer alacak.

Will Smith, Yeni Bilimkurgu Filmi "Resistor"ın Başrolünde
- Reklam -
- Reklam -

Will Smith, bilimkurgu türüne uzun bir aradan sonra geri dönüyor. Daha önce Independence Day, Men in Black ve I, Robot gibi başarılı bilimkurgu filmleriyle tanınan ünlü oyuncu, bu kez Resistor adlı projede yer alacak.

Resistor, Daniel Suarez’in Influx adlı çok satanlar listesine giren romanından uyarlanacak. Roman, Türkçeye Eksik Parça Yayınları tarafından Eylül 2021’de Akın adıyla kazandırılmıştı. Sony Pictures stüdyosunun üstlendiği projenin senaryosunu Zak Olkewicz ile Eric Warren Singer kaleme aldı. Filmde, bir bilim insanının devrim yaratacak bir buluşu üzerine odaklanılacak.

Hikâyede fizikçi Jon Grady ve ekibi, yerçekimine hükmetmeyi sağlayan müthiş bir cihaz keşfeder. Ancak bu başarı onları “Teknoloji Kontrol Bürosu” adlı gizli bir organizasyonun radarına sokar. Büronün amacı, ani teknolojik gelişmeleri ve bunların getireceği toplumsal değişimleri bastırmaktır. Grady, büronun dayatmalarını kabul etmeyince, diğer başkaldıran bilim insanları ile birlikte bir gizli, yüksek teknoloji hapishanesine hapsedilir.

- Reklam -

Artık insanlığın bu yapay karanlık çağdan kurtulmasının tek umudu, Grady ve mahkum arkadaşlarıdır. Yarım asırlık bir teknolojik üstünlüğe sahip düşmanlarının sırlarını ifşa etmeli ve insanlığı özgürleştirmelidirler.

Influx - Akın - Daniel Suarez

Will Smith’li Yeni Bilimkurgu Filmi “Resistor” Ne Zaman Vizyona Girecek?

Son yıllarda Oscar Ödülleri törenindeki meşhur tokadı ile anılan Will Smith, Bad Boys 4 başarısı sonrası bilimkurgu türüne tekrar dönecek. Smith’in bu türdeki son büyük başarısı 2007 tarihli Ben Efsaneyim filmine dayanıyor. Son dönemde farklı türlerde başarısız işlere imza atan oyuncunun kariyeri için Resistor önemli bir dönüm noktası olacak.

Will Smith, ağırlıklı olarak aksiyon, macera ve komedi türlerindeki roller üstlenmesine karşın, bilimkurgu alanındaki çalışmaları da ilgi çekmeye devam ediyor. Resistor’ın başarısı, oyuncunun bu alandaki uzun süredir devam eden kısır dönemini sonlandırabilir.

- Reklam -

Şu an için filmi kimin yöneteceği, yapımda başka hangi önemli isimlerin yer alacağı veya çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi bilgiler belirsizliğini koruyor. Ancak söz konusu filmin en iyi ihtimalle 2026’da vizyondaki yerini alması bekleniyor.

Will Smith Bilimkurgu Filmi Resistor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “I Am Legend 2” Geliyor: Will Smith, Senaryo Aşamasının Tamamlandığını Duyurdu

Smith’in başrolünde yer alacağı yeni bilimkurgu filminden beklentileriniz neler? Kitabı okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Radyoaktif Düşler - Akdeniz Bilimkurgu Antolojisi

Akdeniz Bilimkurgu Antolojisi “Radyoaktif Düşler” Okurla Buluşuyor

Deadpool & Wolverine Çin'de Sansürlenerek Vizyona Giriyor

“Deadpool & Wolverine” Filmi Çin’de Sansürlü Şekilde Vizyona Girecek: Marvel’dan Açıklama Geldi