in ,

Watchmen’i Sinemaya Uyarlamak Neden Zor?

Şu sıralar adı pek iyi anılmayan Zack Snyder tarafından çekilen çizgi roman klasiği Watchmen’i sinemaya uyarlamanın neden zor olduğunu anlatan bir video yayınlandı.

the watchmen
- Reklam -
- Reklam -

Kariyerinin başından beri uyarlama filmler çeken ve bazısında çok övülürken bazısında yerin dibine sokulan Zack Snyder‘in en iyi uyarlamalarından birisi belki de Watchmen idi. Ama Alan Moore tarafından kaleme alınan ve Dave Gibbons tarafından çizilen çizgi roman klasiğinin sinema uyarlaması istediği ilgiyi görmeyerek DC‘yi üzmüştü.

Kariyerinin erken bir döneminde böyle büyük bir işe kalkışan Snyder, izleyicileri ikiye bölmüştü. Gibbons’ın çizimlerini perdeye güzel taşıdığını düşünen seyircilerin dışında, yönetmenin korkaklık ederek orijinal metne çok sadık kaldığını düşünenler de olmuştu.

Gerek konusu gerek işlenişiyle ağır ve alışılmadık bir anlatıma sahip olan Watchmen’i uyarlamanın zor olduğunu düşünen yazar Kristian Williams Youtube kanalında, film ve çizgi romandan kesitleri karşılaştırarak bu işin ne kadar zor olduğunu anlattığı bir video yayınladı.

- Reklam -
- Reklam -

Sadece filmle ilgili olmayıp Watchmen’i genel olarak ele alan videoya hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YouTube video

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

patrick rothfuss ust

Patrick Rothfuss Röportajı: Rüzgarın Adı’nı Yazmak Neden 15 Yıl Sürdü?

stockholm public library

60 Yıl Sonra Kütüphaneye İade Edilen Kitap