in ,

Rafa Kaldırılan “Game of Thrones” Dizisi “10.000 Ships” Yeniden Geliştirme Aşamasına Alındı

“10.000 Ships” dizisi yeniden canlandırılıyor. Rafa kaldırılan “Game of Thrones” spin-off projesi, yeni bir yazar ile tekrar geliştirilme aşamasında.

10.000 Ships Dizisi Yeni
- Reklam -
- Reklam -

10.000 Ships dizisi bir kez daha ele alınacak. Geçen dönem HBO’nun rafa kaldırdığı Game of Thrones projeleri arasına katılan yapım, bir kez daha geliştirilme aşamasına alındı.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarından adapte edilen Taht Oyunları, ekrandaki yolculuğunu 2019’da tamamladı. HBO ise aynı evreni paylaşan yeni projeler için düğmeye basmakta gecikmedi. Tamamlanan ilk yapım House of the Dragon olurken The Hedge Knight dizisi de yapım aşamasına alındı.

Öte yandan bu süreçte Jon Snow dizisi de dahil olmak üzere birçok Game of Thrones projesi henüz ön geliştirme aşamasındayken iptal edildi. Geçen nisan ayına dek 10.000 Ships de bu yapımlar arasında anılıyordu.

- Reklam -

10.000 Ships Dizisi - HBO

George R.R. Martin, kişisel blogunda paylaştığı bir gönderide 10.000 Ships için umutların yeniden alevlendiğine yer verdi.

George R.R. Martin’den “10.000 Ships” Dizisi Hakkında Umutlandıran Açıklama

George R.R. Martin, yakın zamanda projenin geliştirme aşamasında olduğunu ve yeni bir yazarın projeye dahil olduğunu aktararak yeni spin-off için tükenen umutları tekrar canlandırdı.

Martin’in aktardığına göre Pulitzer Ödülü sahibi yazar Eboni Booth projeye dahil oldu ve dizi kaldırıldığı raftan geri indirildi.

Martin blogunda şu ifadeleri kullandı:

“Broadway’de ve Broadway dışındaki ödüllü oyunlarını yazıp üretmediği zamanlarda, HBO ve ben onu meşgul tuttuk. Eboni Booth, Nymeria ve Rhoynar hakkında bir Game of Thrones spin-off’u olan Ten Thousand Ships için yeni bir pilot bölüm üzerinde çalışıyor.”

Eboni Booth
Eboni Booth

Booth, son oyunu Primary Trust ile bu yılın Pulitzer Ödülü’ne layık görülmüştü. Martin, Booth ile yeni dizi üzerinde çalışmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek uzun süredir ertelenen yapımda hayranların neler bekleyebileceğine dair ipuçları verdi. Ünlü yazar sözlerine şöyle devam etti:

“Hepimiz bu proje için çok heyecanlıyız… ama on bin gemiyi, üç yüz ejderhayı ve o dev kaplumbağaları nasıl finanse edeceğimizi hâlâ çözemedik.”

- Reklam -

10.000 Ships Dizisi Hakkında Bilinen Detaylar

Rhoynar’ın savaşçı kraliçesi Nymeria’yı konu alması planan 10.000 Ships dizisi hakkında senarist Brian Helgeland, projenin iptal haberinden sonra bazı detaylar paylaşmıştı.

Game of Thrones’ta yaşanan olaylardan 1.000 yıl önce geçeceği aktarılan yapım, Rhoynar’ın savaşçı kraliçesi Nymeria’nın halkını Dorne’da götürme serüvenini anlatıyordu.

10.000 Ships Dizi Konusu - Game of Thrones

Helgeland dizi hakkında şöyle konuşmuştu:

“Senaryom Kraliçe Nymeria ve onunla ilgili Westeros ansiklopedisinde yer alan bazı ufak bilgilere dayanıyordu. Aslında Musa’nın hikâyesiydi ama onu Nymeria ile değiştiriyorduk. Ülkesi mahvoluyor ve halkı suda yaşamak zorunda kalıyor. Bu yüzden dizinin adı 10.000 Gemi (On Bin Gemi) oldu.”

House of the Dragon 2. sezon 16 Haziran’da yayınlanmaya başlayacak. The Hedge Knight ise 2025’te yayınlanacak. Öte yandan Aegon Targaryen’i başkarakter olarak alan yeni bir Taht Oyunları spin-off’u daha ön geliştirme aşamasında.

Yeni Game of Thrones spin-off’u 10.000 Ships hakkında beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    George Serinin iyi ekmeğini yiyorlar. Yesin ben yemesin demiyorum .Lakin yazarın okuyucuya saygısı yok. Kitaplar bu kadar satılmasa ve ilgi görmeseydi. Bu kadar popüler olamazdı bence en büyük borcu seriyi bitirmek, zorlanıyor ise iyi bir yazardan destek almak olmalı.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çok iyi bir haber.Dorne tarihinden süper dizi çıkar.Ancak Taht Oyunları dizisinde Dorne ve Martelller rezil rüsva edildi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bad Boys 5 Filmi İhtimali Güçlendi

“Bad Boys” Serisi Büyümeye Devam Ediyor: “Ride or Die”ın Başarısının Ardından 5. Film İhtimali Gündemde

Paddington 3 - Paddington in Peru Fragman

“Paddington 3” Geliyor: İşte “Paddington in Peru” Filminden İlk Fragman